Son Dakika

Bilgili: “Mutluluk ailede başlar”

AİLE 02.11.2022, 12:22
18
Bilgili: “Mutluluk ailede başlar”

 Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şubesi’nin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği “Şuur Dersleri” etkinliğine bu hafta konuşmacı olarak Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili Hoca katıldı.

 Derneğin Antakya’daki Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Kur’an, Sünnet ve Sahabelerden örnekler vererek “Ailenin Önemi”ni anlattı.

  ‘Başarıyı ailenin gücünden alırız’ diyen Bilgili, Mutluluk ailede başlar. Tüm sorunların çözümünde de önce gideceğimiz yer ailedir” dedi.

 Ailede sevgi ve saygının çok önemli olduğunu belirten İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, “Ailede sevgi saygı olmazsa olmazdır. Problemlerin kökeninde bu yatar. Günümüzde boşananların yüzde 42’sinin sebebi ailede sevgi ve saygının olmayışı olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple ailede sevgi ve saygıyı tesis etmek çok önemlidir. Sevgi ve saygının olduğu yerde Allah’ın rahmeti olur.

 Dünyayı imar ve inşa etme görevimiz vardır diyen Bilgili, iyiliğimiz, dürüstlüğümüz, çalışkanlığımız, sevgi muhabbet ve gayretlerimizle bunları gerçekleştirmenin en önemli yeri ailedir.

 Allah Resulüne ilk vahiy geldiğinde koşarak ilk gittiği yer ailesiydi, eşiydi. Günümüzde de problemleri çözmek istiyorsak koşmamız gereken ilk yer yine ailedir.

 Aileler arasındaki sorunlara da değinen Müftü Bilgili, “Eşler arasındaki sorunların temel çözümünde olmazsa olmazların başında sabır ve anlayış gelir. Problem olduğunda sabır ve anlayışla sorunları çözeceğiz. Her ailede sorunlar vardır ama bunu çözmenin yeri yine ailede sabır ve anlayışla olur. Bu sebeple Kur’an-ı Kerim’de de Rabbimiz buyuruyor ki :”Allah sabredenlerle beraberdir” diye konuştu.

 Ömer Faruk Bilgili Hoca konuşmasının sonunda şunları söyledi; “Kur’an ve nebevi ahlak ailede terkedildiğinde sorunlar zuhur eder problem ortaya çıkar. Kur’an ve nebevi ahlaktan, sünnetten de ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı