“Hayvanların da yaşama hakkı var”

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Gençlik Kolları, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle sokak hayvanlarına mama dağıtımında bulundu.

AİLE 04.10.2022, 06:20 04.10.2022, 10:51
“Hayvanların da yaşama hakkı var”

Haber: Mustafa Akpınar
Etkinlik sonrasında bir basın açıklaması düzenleyen Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Gençlik Kolları Başkanı Mesude Dönmez, “İnancımız gereği tüm canlılardan sorumlu olduğumuz bilinciyle her canlının yaşama hakkı olduğunu ısrarla savunuyoruz” dedi.Saadet partisi İstanbul İl Kadın Gençlik Kolları bir araya gelerek 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle bir dizi programa imza attı. İstanbul’un çeşitli noktalarında Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Gençlik Kolları mensupları sokak hayvanlarına mama dağıtımında bulundu. Etkinlik sonrasında ise Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Gençlik Kolları Başkanı Mesude Dönmez, bir basın açıklamasında bulundu. İnsanlar kadar hayvanların da yaşama hakkı olduğunun altını çizen Mesude Dönmez, Osmanlı döneminde kurulan kedi hastaneleri örneğini vererek, geçmişten beri bu topraklarda hayvan haklarına riayet edildiğini ifade etti.

Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Gençlik Kolları Başkanı Mesude Dönmez, insanların yeryüzünde yalnız yaşamadığına işaret ederek, “Dünya kurulduğundan bu yana yeryüzünde insanlar ile birlikte iç içe yaşayan varlıklar olan hayvanlar ve bitkiler, insanoğluna dünya yaşamında yardımcı olmuş ve olmaya devam etmektedir. İnsanlar kadar hayvanların da yaşama hakkı olduğunun farkına varılması açısından 4 Ekim 1931 yılında Dünya Hayvanları Koruma Günü ilan edilmiştir. Birçok Türk sancaklarında hayvan figürleri mevcuttu. Hayvanlara verilen önem İslamiyet’in gelişiyle birlikte Osmanlı zamanında daha da artmıştır” ifadelerini kullandı.

* İnanç gereği bütün canlılardan sorumlu olduklarını belirten Mesude Dönmez, “İnancımız gereği tüm canlılardan sorumlu olduğumuz bilinciyle her canlının yaşama hakkı olduğunu ısrarla savunuyoruz. Bizler değerlerine hassasiyetle bağlı bir milletiz, atalarımızdan kalan sevgi, merhamet ve adalet mirasını gelecek nesillere taşımak hepimizin asli görevidir. Allah’ın bize emanet ettiği yaşamımıza renk katıp yarar sağlayan masum canlıları korumak ve kollamak her bireyin hatırlaması gereken vicdani bir meseledir. Bu bağlamda Hayvanları Koruma Kanunu’nu destekliyor ve hayvanların haklarının bir an önce tesis edilmesini temenni ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

* Mesude Dönmez açıklamasının devamında, “Osmanlı’da hayvanlara ne kadar önem verildiğini, sokak hayvanları için düzenlenen kebap günlerinden, kedi hastanelerinin kurulmasından, hayvan ve ağaçlar için kurulan vakıflardan, kuş evlerinden, göç ederken yaralanan leylekler için kurulan hastanelerden, uysal ve yabani hayvanların beslenmesi için görevlendirilenlerden, binek hayvanlarına fazla yük yükleyenlere verilen cezalardan anlayabiliriz. İslam’ın bu konudaki hassasiyeti sebebiyle; hayvanlara eziyet edilmemesi, güçlerinin yetmeyeceği yüklerin taşıtılmaması, yavrularının annelerinden ayırılmaması, eğlence aracı yapılıp dövüştürülmemesi, aç susuz bırakılmaması gibi haklarını korumaya dair birçok emir ve yasağın getirildiği aşikârdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı