YILMAZ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMEK YETMEZ

Türkiye Aile Meclisi Hatay İl Başkanı Gülsüm Yılmaz, İstanbul Sözleşmesinden çekilmenin yetmeyeceğini, toplumsal cinsiyet adaleti fitnesinin de kalkması gerektiğini söyledi.

AİLE 25.11.2022, 17:49 25.11.2022, 18:46
21
YILMAZ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMEK YETMEZ

Habibi Neccar Camisi önünde düzenledikleri basın açıklamasında konuşan Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımıza bu anlamda vatan, millet ve dahi ümmet adına şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. Hiç şüphesiz son 300 yıldır aileye çekilen en büyük operasyon İstanbul Sözleşmesiydi. Bu sözleşme Lut Kavmi’nin helak sebebi olan LGBT cinsi sapık ilişkilerin önü açmış ve toplumu uluorta ifşa ediyordu. Bu sözleşme ile partner kavramı getirilerek evli olan kadının istediği erkekle ilişkiye girme zilletinin önünü açıyordu. Dolayısı ile iptal edilmesi bu milletin uçurumda iken kurtarılmasına ve topyekun intihardan kurtulmasına vesile oldu.” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN UZANTILARI DA KALDIRILMALI

Önce 6284 nolu yasanın kaldırılması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti, “İstanbul sözleşmesinin uzantısı olan 6284 nolu yasa kaldırılmalıdır. Nitekim uzantıları devam ettiği zaman İstanbul Sözleşmesinin kalkması çok bir anlam ifade etmiyor. Bu yasa ile nice insanlar mağdur edildi. Dolandırıcılık evliliklerin sayısı arttı. Mağdurların mağduriyeti giderilmeli. Kadının beyanı esastır sonuçları olarak milyondan insanın yuvası yıkıldı. Haeksız nafakalar verildi ve daha nice haksızlıklar yapılarak maddi cezalara insanlar maruz kaldı ve aynı zamanda hapis yattı.”

KENDİ AİLE YASAMIZI YAPMALIYIZ

“Kendi aile yasamızı yapmalıyız. İstanbul Sözleşmesi bütün Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarının üzerinde bir sözleşme olması hesabiyle Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını devre dışı bırakan bir konumdaydı. Dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti hangi kanunu çıkartırsa çıkarsın, uluslar arası kanunların üstün olması sebebi ile İstanbul Sözleşmesinin hükümleri geçerli olmak zorundaydı. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti devleti madem İstanbul Sözleşmesi gibi bir ifsat sözleşmeyi iptal etti yani geri çekildi, şimdi sadece kadını koruma yasası değil Aileyi bir bütün olarak koruma yasasını bir an önce çıkarmalı ve aile bütünlüğüne zarar verecek olan, ailede şiddet gören kim olursa olsun onu koruyacak olan yeni ve adalete dayalı bir kanun çıkarılmalıdır.”

UZANTILARINI DA KALDIRIN

“Tarih bize gösterdi ki, şer odakları çok hızlı bir şekilde bir araya gelebilmekte ve ehli hakka hükmedebilmektedir. Daha iptal edilme ihtimali dahi göz önünde bulundurulduğunda ve sayın Cumhurbaşkanımızın “Nas değildir” dediğinde şer odakları nasılda hortlamışlardı. Lütfen vakit geçirmeden sıcağı sıcağına İstanbul Sözleşmesinin temel dayanakları ve uzantılarını da bir an önce iptal edinki bir bütün olarak vebalden kurtulup sevaba erişin” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı