Beyzade Haber

AK Parti'den sonra MHP’li belediye de imam hatipliye yasak koydu

EKONOMİ

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden sonra, MHP’li Karaman Belediyesi de, Önder İmam Hatipliler Derneği eski yöneticisi Fatih Başcı’nın şirketine ihale yasağı koydu.

MHP'li Karaman Belediyesi, “Şehir Parkı” işini üstlenen ERB Yapı San. Ve Tic. A.Ş. ve şirketin sahibi Fatih Başcı’yı, sözleşme şartlarını yerine getirmediği için ihalelere katılmasını bir yıl yasakladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın arkadaşı olduğu iddiaları, avukatı tarafından Mahkeme kararı ile tekzip edilen Fatih Başcı, yine bir ihale nedeniyle Resmi Gazete’de yer aldı. Karaman Belediyesi, Önder İmam Hatipliler Derneği eski yöneticisi Fatih Başcı ve şirketini bir yıl ihalelere girmesini yasakladı. Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Karaman Belediyesi’nin, 4 Ağustos 2020 tarihinde düzenlediği “Şehir Parkı” ihalesini, tek geçerli teklif veren ERB Yapı San. Ve Tic. A.Ş., 9 milyon 910 bin 905 TL’ye almıştı. Belediye ile yaptığı sözleşme gereği ERB firması, üstlendiği işi 4 Temmuz 2021 tarihine kadar bitirmesi gerekiyordu. Ancak, sözleşme şartlarını yerine getirmeyen ERB firması, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu gereğince, ihalelere katılması bir yıl süreyle yasaklandı.

Bir süre önce, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de, “İbrahimli Kent Parkı” ihalesini üstlenen ERB firmasını, ihale şartlarını yerine getirmediği için, bir yıl süreyle ihalelere katılmasını yasaklamıştı. Önder İmam Hatipliler Derneği eski yöneticisi olan ERB Yapı firmasının sahibi Fatih Başcı’nın, ortağı veya yönetim kurulu üyesi olduğu bir çok firma bulunuyor. Başcı en son Erus Gayrimenkul Proje Geliştirme A.Ş.’yi geçtiğimiz mayıs ayında almıştı.

Fatih Başcı, kamu kurumlarından aldığı ihaleler nedeniyle haberlere konu olmuştu. Söz konusu haberlerde Fatih Başcı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı olduğu iddia edilmişti. Ancak Bilal Erdoğan’ın avukatı bu haberleri, Mahkeme kararı ile tekzip ettirmiş ve Bilal Erdoğan'ın Fatih Başcı’yı tanımadığını savunmuştu.

Aslen Ordu Ünye’li olan Fatih Başcı uzun bir süre Önder İmam Hatipliler Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak bulundu. Birçok şirketi bulunan Başcı’nın sosyal medya hesaplarında AKP’nin önde gelen isimleriyle çektirdiği fotoğraflar yer alıyor. Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı merhum Kadir Topbaş, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte bir davet masasında yer alan Başcı’nın, şu tanınmış AKP’liler de fotoğrafı bulunuyor:

Fatih Başcı, Mehmet Hilmi Güler (Ordu Belediye Başkanı)

Fatih Başcı, Hakan Bahadır (Bahçelievler Belediye Başkanı)
Eski Enerji Bakanı şimdi Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler, eski Ordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır. Ayrıca Türkiye’nin Katar Büyükelçisi Mustafa Göksu ile de birlikte fotoğrafı bulunuyor. Mustafa Göksu, AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun kardeşi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.