Beyzade Haber

Davutoğlu: Başbakan olsaydım Albayrak ve Soylu'yu görevden alırdım!

GÜNDEM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Anıtkabir’de düzenlenen bir törende omuz omuza çarpışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ilişkin açıklama yaptI.

Davutoğlu, “Ben o dönem Başbakan olsaydım birbirine basın önünde omuz attıkları zaman Berat Albayrak ve Süleyman Soylu'nun ikisini de görevden alırdım” dedi.
Davutoğlu, Habertürk’te Teke Tek programına katıldı ve hakkında ithamlara yanıt verdi.
Soylu'nun kendisi hakkında iddialarının hepsinin yalan olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Yıllardır parti içinde kendi genel başkanlarına, başbakanlarına kumpas kuran bir ekip olduğunu anlatmaya çalışıyordum. Süleyman Soylu tabloyu ortaya koydu” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu şöyle devam etti:
Binali Yıldırım, Süleyman Soylu, Berat Albayrak bana karşı kumpas kurdu. Üçünün hesapları farklıydı. Bu üç kişinin iktidar içerisinde yürüttükleri çirkin, kirli bir mücadele vardı. Erdoğan sonrası iktidar mücadelesi veriyorlardı. Önlerindeki tek engel bendim. Ben terörle mücadele için terörün yaşandığı bölgelerde iken bunlar Ankara'da oturup beni nasıl Başbakanlıktan düşüreceklerinin hesabını yapıyordu. Süleyman Soylu seçilmiş bir Başbakana karşı komplo kurduğunu itiraf etmiştir. Ben onların ihtiraslarına engeldim. Onların kurdukları ve bugün birer birer ortaya çıkanlara karşı bir dalgakırandım. Ben Şeffaflık Yasası isteyince bu yolsuzluklar çarkına bulanmış herkes benden rahatsız oldu. Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak kendi siyasi ihtiraslarının önünde beni engel görüyorlardı. Çünkü artan bir popülaritem vardı, AK Parti kitlesi beni benimsemişti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.