Beyzade Haber

Erkan Baş'tan flaş açıklama: Erdoğan imzalı belge iflasın resmidir

GÜNDEM

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek bütçe teklifine ilişkin açıklamada bulundu.

Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ( TBMM) gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Ek bütçeye değinen Baş, iktidara sert eleştiride bulundu.
Baş, “Öyle öngörüsüz bir iktidarla karşı karşıyayız ki öyle bir zihniyet yönetiyor ki bu ülkeyi, daha bir yıllık bütçe yapmayı beceremiyorlar. Aralık ayının sonunda ocakta yürürlüğe girmek üzere bir bütçe hazırlıyor. 6 ay sonra diyor ki ‘Bitti'' dedi.
TİP lideri, “1 trilyon 80 milyar lira ek bütçe isteniyor. Bu ne demek? 6 ay önce burada kabul edilen bütçenin tam yüzde 86’sı kadar ek bütçe istiyor. Böyle ek bütçe mi olur? Ek bütçe, bir açık kalmıştır onu kapatmak istersin… Ama yüzde 86’lık ek bütçe olmaz!” ifadelerini kullandı.
Teklifi, ‘iflasın itirafı’ olarak nitelendİren TİP lideri “Dolayısıyla, Meclis’e gönderilen, komisyondan sonra Genel Kurul’da görüşülmesi planlanan, Recep Tayyip Erdoğan imzası taşıyan bu belge, iflasın itirafıdır. Saray diyor ki ‘Biz iflas ettik. Battık, batırdık. Şimdi kurtarmak için çare arıyoruz, aman bize yardım edin. Bir yıllık bütçeyi 6 ayda yediler, doymadılar'' açıklamasında bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.