Beyzade Haber

Fatih Altaylı: Fransada'yım, kıskananlar çatlamıyor

GÜNDEM

Fatih Altaylı Fransa'da kaleme aldığı yazısında “7.3’e yükselen enflasyona kızgınlar. Muhtemelen bizi kıskansalar kıskansalar onda birimiz kadar enflasyona sahip oldukları için kıskanıyorlardır” dedi.

Gazeteci yazar Fatih Altaylı, “Canlarını sıkan konu ise enflasyon. 7.3’e yükselen enflasyona kızgınlar. Muhtemelen bizi kıskansalar kıskansalar, onda birimiz kadar enflasyona sahip oldukları için kıskanıyorlardır.” dedi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında, “Birkaç gündür Fransa’dayım.Hani şu kıyametin koptuğu, emeklilik yaşının 64’e çıkarılmasına tepki gösteren çalışanların sokakları yakıp yıktığı, grevler nedeniyle sokakların çöp yığınları altında kaldığı Paris’te, Türkiye’yi kıskananların bir bölümünün yaşadığı Paris’te. Öncelikle şunu söyleyeyim. Sokaklar öyle düşündüğünüz gibi eylemcilerle dolu değil. Eylemler kentin bazı bölgelerinde ve genelde kentin merkezinden uzakta oluyor. Parislileri de fazla etkilemiyor. Sarı yeleklilerin eylemleri kadar yaygın değil. Zaten eylemciler de birkaç gün ara verip, müzakerelere zaman tanıdılar. Sokaklar ise gerçekten çöp dağları altında idi. En lüks semtlerde bile her köşe başında leş gibi kokan çöp yığınları yükseliyordu. Ancak önceki gün önce ana caddelerdeki sonra da ara sokaklardaki çöpler bir gecede temizlendi. Zaten Parislilerin de çok büyük bir şikayeti yoktu. Kimse “Cehape beceriksizliği” falan demedi. İşçilerin demokratik haklarını kullanarak çıkarlarını koruma çabasına herkes saygı gösteriyordu. Parisliler açısından sorun olan çöp dağları değil, restoranlardaki doluluk ve yer bulma zorluğu idi. En ucuzundan, en pahalısına kadar şehirdeki tüm lokantalar dolu. Keza dükkanlar da… Üstelik Ramazan nedeniyle Arap turistler şehri terk ettiği halde. Anlayacağınız burası dışardan göründüğü gibi değil. Canlarını sıkan konu ise enflasyon. 7.3’e yükselen enflasyona kızgınlar. Muhtemelen bizi kıskansalar kıskansalar, onda birimiz kadar enflasyona sahip oldukları için kıskanıyorlardır.” görüşünü dile getirdi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.