Beyzade Haber

İktidar, seçim startını verdi!

GÜNDEM

Ek gösterge sonrası iktidar, gündemine asgari ücrete ikinci zam ile eyt’yi aldı…

İktidar, seçimler için meydana çıkmadan önce düzenlemeler gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde 3600 ek gösterge düzenlemesi sona ererken, iktidar şimdi de asgari ücrete ikinci zam ve EYT düzenlemesi için çalışma gruplarını oluşturdu. Asgari ücret ile ilgili çalışmaları Temmuz ayına yetiştirmeyi hedefleyen iktidar, EYT için ise yıl sonunu planlıyor.
* Ek gösterge bitti, sıra asgari ücrete ilave zam ve EYT’de. İktidar, seçim startını düzenlemeler üzerinden veriyor. Asgari ücret ve EYT ile ilgili de kapalı kapılar ardında çalışmalar yürütüyor. İktidar kulislerinden gelen bilgilere göre, AK Parti Genel Merkezi’nde asgari ücret ve EYT için çalışma grupları oluşturuldu.

Önceki hafta milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Ancak düzenlemeye yönelik memurlar ‘adaletten uzak’ tepkisi gösterirken, iktidar kanadı bu sefer de asgari ücrete ikinci zammı, Temmuz ayına yetiştirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

AK Parti Genel Merkezi’nde yürütülen bir diğer çalışma ise ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ ile ilgili. Sayıları 4 milyonu aşan emeklilik için yıl ve prim şartını tamamlayıp 65 yaşını bekleyen vatandaşlar için 5 adımdan oluşan bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmaların ilk ayağında öncelikle kapsam belirlenecek. Daha sonra bu kapsam aşama aşama artırılarak, EYT’li vatandaşların emekli olmaları sağlanacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.