Beyzade Haber

İmamoğlu'ndan bakanlıklara deprem çağrısı: Bu bir seçim vaadi değil!

GÜNDEM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bu bir seçim vaadi sahası asla değil" diyerek bakanlıklara çağrıda bulundu. Riskli binaların yüzde 50'sinden fazlasında kiracılar oturuyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin konuştu. "Bu bir seçim vaadi sahası asla değil" diyerek bakanlıklara çağrıda bulunan İmamoğlu, "Sıkıntılı binaların yüzde 50'sinden fazlasında kiracılar oturuyor." dedi.
Depreme dayanıklı binalar için KİPTAŞ harekete geçti. Tek Yapı Dönüştürme Projesi kapsamında bugün 1967 yapımı Ferah Apartmanı yıkıldı.
Depremde çökme riski olan binanın yıkımından önce konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:
"Buradan tekrar Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere bütün ilgili bakanlıklara çağrı yapıyorum. Buyurun konuşalım. Aksaklıklar ne? Çağırın koşa koşa gelelim. İstanbul'da toplantılarımızı yapalım. Bakın tekrar altını çiziyorum, seçim vaadi meselesi değildir. Bu işin seçim takvimiyle ilgisi yoktur.
Arkadaşlarımızdan edindiğim istatistiki bilgilere göre, İstanbul'da sıkıntılı binalarımızın yüzde 50'sinin üzerinde kiracılar var. Sıkıntılı binaların yüzde 50'sinden fazlasında kiracılar oturuyor. Dolayısıyla buradan sesleniyorum. Evet koşullarımız zor, Türkiye'nin ekonomik koşulları sıkıntılı ama kiralık evler konusunda dikkat etsinler. Her binada oturmayı mutlaka kendilerine çözüm olarak görmesinler. Çürük binayı, yani ağır hasar almaya dönük tehdidi olan bir binayı hiç kimsenin kiraya verebilme hakkı olamaz. Bunu da engelleyici önerilerimiz vardır. İşte bütün bunları bir masada konuşalım arzusundayız."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.