Beyzade Haber

Köprü ve otoyollara zamlı tarife

EKONOMİ

Kurban Bayramı tatilinin ardından devletin işlettiği 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile otoyollara yüzde 30 dolayında zam yapılması bekleniyor.

Kurban Bayramı tatilinin ardından devletin işlettiği 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile otoyollara yüzde 30 dolayında zam yapılması bekleniyor. Kaynaklar, “Bu konuda bazı çalışmalar yapıldı. Bayram sonrasında adım atılabilir” dedi. 
Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na alternatifli zam oranları çalışmasının ve zam talebinin iletildiğini belirterek, “Ulaştırma Bakanlığı'nın, uygun bulacağı oranda zam yapmasını bekliyoruz. Yüzde 30 dolayında bir artış gündeme gelebilir” dedi. 
Daha önce zammın 1 Temmuz'da uygulamaya girmesinin düşünüldüğünü kaydeden kaynaklar, “Kurban Bayramı tatili nedeniyle tarih ötelendi. Bayram sonrasında olağanüstü bir gelişme olmazsa belli bir süre içinde yeni tarifeler uygulamaya girebilir” diye konuştu. 
Karayolları Genel Müdürlüğü, son olarak 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere köprü ve otoyollara ortalama yüzde 25 zam yapmıştı. Geçiş ücretlerinin, 2022 yılında iki yönlü olarak alınmasına karar verilmişti. Buna göre (aks aralığı 3,20 metreden küçük iki akslı) araç sahipleri, zam sonrasında 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde tek yönlü geçiş ücreti için 8,25 TL, gidiş-geliş için 16,50 TL ödüyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.