Beyzade Haber

KPSS soruşturmasında yeni gelişme: Savcılıktan soruşturma izni talebi

GÜNDEM

İptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumuna ilişkin savcılık kamu görevlileri için soruşturma izni istedi.

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı yönünde iddialar sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. YÖK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu, geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi ve raporda, iddia edildiği gibi sınav sorularının daha önce sızdırıldığına yönelik bir tespitin yapılamadığı belirtildi.
Savcılık, sınavda çıkan 4 soru yönünden "şaibe" iddialarının ortaya çıkartılması için, dönemin ÖSYM Başkanı ile sorumlular hakkında soruşturma izni talep etti. Bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilirken, bazı kamu görevlileri hakkında izin verilmediği öğrenildi. Savcılık, YÖK'ten gelen raporla birlikte, soruşturma kapsamında elde edilen tüm bilgileri bir dosya halinde Danıştay'a göndererek, bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesine itiraz eti. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.