Beyzade Haber

Küresel bir emek mücadelesi vermeliyiz

EKONOMİ

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul, Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği’ne bağlı Arnavutluk Bağımsız Madenciler Sendikası 8’nci Olağan Kongresi’ne katıldı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği’ne bağlı Arnavutluk Bağımsız Madenciler Sendikası 8’nci Olağan Kongresi’ne katıldı.
Tonbul, “Dünyanın bütün emekçileri ve çalışanları zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu adaletsiz düzene karşı aynı mevzide mücadele etmek mecburiyetindedir” dedi.
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği’ne (BSPHS) bağlı Arnavutluk Bağımsız Madenciler Sendikası (SPMSH) 8’nci Olağan Kongresi’ne katıldı. Arnavutluk’ta gerçekleştirilen kongrede uluslararası emek örgütlerinden de temsilciler bulunurken, ortak mücadele çağrısı öne çıktı. Memur-Sen adına kongrede bir konuşma gerçekleştiren Tonbul, 1991 yılında kurulan BSPHS’nin geçmişte verdiği emek mücadelesi ile sendikal örgütlenmelerde öne çıkan bir örnek olduğuna dikkat çekerek, “Sizin eylemleriniz baskıcı rejimin yıkılıp yerine özgür Arnavutluk’un kurulmasında önemli bir rol oynadı. Sizin kararlılığınız bir ülkenin kaderini değiştirdi. Bu mücadele yalnızca Arnavutluk için değil dünyadaki tüm sendikal örgütlenmeler için, emek mücadelesi verenler için de ayrı bir yerde duruyor. Sizler için mazide kalmış gibi görünen o mücadele, sendikal birlikteliğin ve kararlılığın baskı ve zorbalığı yenebileceği inancını diri tutuyor” ifadelerini kullandı.

Günümüzde var olan düzende emeğin, üretimin ve değerin asli unsur olarak görülmediğine dikkat çeken Tonbul, paylaşım kültürünün de devre dışı bırakıldığına vurgu yaparak, “Memur-Sen ailesi olarak bizler emeği, değerin temeline dayanışmanın merkezine koyuyoruz. Bizim için, emekçinin hakkını korumak, tüm insanlığın hakkını korumak demektir. Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olan Memur-Sen, dayanışmayı ve sosyal diyalogu tercih eden bir emek örgütüdür. Bu nedenle tüm ulusal ve uluslararası çalışma örgütlerine ayrımcılık değil, dayanışma ve sosyal diyalog çağrısında bulunmaları gerektiğini buradan duyurmak istiyorum” diye konuştu.

Dünyanın küresel bir değişim sancısı yaşadığını belirten Tonbul, tüm emek örgütlerinin bu değişim krizine karşı birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Memur-Sen olarak, ‘Dünyaya bakış açımız farklı olabilir ama acılarımız aynı. Göz rengimiz farklı olabilir ama dünyanın her yerinde gözyaşının rengi aynı’ diyerek emeği ön plana alıyor ve dayanışma ağımızı genişletmenin çabasındayız. Dünyanın bütün emekçileri ve çalışanları zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu adaletsiz düzene karşı aynı mevzide mücadele etmek mecburiyetindedir” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.