Beyzade Haber

Maaile çok önemli konuyu masaya yatırdı!

AİLE

Maaile çok önemli konuyu masaya yatırdı! Yoga, NLP, kişisel gelişim; kapitalizmin enstrümanları!

Milli Gazete tarafından her ay okurlarına, “Bir olmak bize iyi gelecek” sloganı ile verilen ve büyük ilgiyle karşılanan Maaile Dergisi, Nisan 2021 sayısında çok önemli bir konuyu kapağına taşıdı: NLP, Yoga, Kişisel Gelişim…

- NLP, Yoga, Kişisel Gelişim ne anlama geliyor?
- Bir Müslüman bu kavramlardan ne anlamalı?
- Günümüzde bu argümanların getirdiği ne? Götürdüğü, bizden aldığı değerlerimiz neler?
- NLP, Yoga, Kişisel Gelişim bizim öz benliğimizle ne kadar örtüşüyor?
Tüm bu soruların cevabı Maaile Dergisi Nisan 2021 sayısında.

Ayrıca, Maaile Dergisi Nisan 2021 sayısında şu dosyalar dikkat çekiyor;

Maaile Editörü Elif Örs, Maaile Dergisi Nisan 2021 sayısına ilişkin şu notları düştü:
* “Kapitalizm kurmuş olduğu sistemin doğurduğu buhranı yine insanlığı diğer yandan sömürmeye devam ettirecek enstrumanlar geliştirmektedir. Son yüzyılda kendi çıkardığı krizlerden yine kendi kurduğu oyunlarla varlığını devam ettirmekte. Manevi buhran yaşayan insanlık için de “kişisel gelişim, NLP (Neuro Linguistic Programming-Sinir Dili Programlaması), yaşam koçluğu, mistisizm, yoga” ve bunlar gibi bir çok alanlara yer açmıştır.”
* “Kapitalizmin insanı makinalaştıran sistemlerden bunalan insanlık bir “hakikat” gibi bu tür inanışlara, uygulamalara, serüvenlere bel bağlamıştır. İnsan yaratılışı gereği maddi ve manevi yönü olan ve bu açılardan ihtiyaçları olan varlıktır. Allah- u Teala insanın bu yönlerini dengede tutacak dini insanlara yaşam şekli olarak göndermiş ve uygulama örnekleri peygamberler ile insanlara apaçık delillerini iletmiştir.”
* “Gel görelim ki, yaşanılan iklimin etkisi ile kendi ellerinde Allah’tan gelen çözümler varken kapitalizmden gelen çözümlere tutunan ve çözümü başka sularda arayan insanlar çoğalmıştır. Kapitalizm hücrelerine kadar sömürdüğü insanın ruhunu da rahat bırakmamış, bunu sağlamak için bazen de bizim gibi Müslüman toplumlarda ayetleri ve hadisleri kullanarak amaçlarını gerçekleştirmeye devam etmiştir.”

* “Bu sayımızda kapak konusu olarak kapitalizm gayet cancanlı ambalaj içinde sunduğu ama aslında bir fabrika gibi sektör olan “kişisel gelişim, NLP” gibi meseleleri irdelemeye çalıştık. Kişisel gelişim, NLP’nin tarihi nedir, çıkışı nedir, toplumlarda ve bireyde etkileri nelerdir, insanlık buhranlarına nasıl çıkış bulunur gibi konuları ele almaya çalıştık. Bir Müslüman nasıl bir duruş sergilemelidir, olayları nasıl değerlendirmelidir, hayata nasıl dokunmalıdır minvalinde yüreğimiz, aklımız yettiğince cevaplar bulmaya çalıştık.”

* “Her sayımızda yeni meseleleri ele almaya, gündemimizi kendimize göre belirlemeye çalışarak sizin karşınıza çıkmaya çalışıyoruz. Güncel konular bir hızla değişir ve geçer. Müslümanın ise değişmez gündemleri vardır. Değişmez gündemleri ortaya koyarak devraldığımız bayrağı geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Anlamlı ve bereketli okumalar.”
Maaile Dergisi’nin tüm (özet) dosyalarına ulaşmak için lütfen tıklayınız…
* Kadın Ve İade-İ İtı̇bar* Kı̇şı̇sel Gelı̇şı̇m İcad Oldu Kı̇şı̇lı̇k Bozuldu* Değişimden Gelişime* Nlp Cereyanı* Kişisel Geliştiremediklerimizden Misiniz* Pişmeden Olmaz* Öncü Kadınlar…* Hayatı Mahpus Umudu Özgür Mahkumlar* Papa Irak’ta Ne Arıyor* Rahmet Mevsı̇mı̇ Ve Ramazan* Manevı̇ Bahar İklı̇mı̇nde Vuslata Kavuşmak* Ramazan Orucunun Fıkhı* Osmanlı Şerbetlerı̇ Ve Şerbet Geleneğı̇mı̇z* Helalleşmeyle Gelen Özgürlük* Zamanın İçı̇nden Yansıyanlar* Gönül Bahçelerı̇nı̇z Çı̇çekler Açsın* Bulmaca
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.