Beyzade Haber

MUSTAFA KEMAL OVALE'DEN ALİ YERAL'A DESTEK

GÜNDEM

Geçtiğimiz günlerde partisinin il kongresi için Hatay'a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu için verilen akşam yemeğine katılan ve tepki çeken EHDAV başkanı Ali Yeral'a Gelecek Partisi Hatay İl Başkanı Ovale'den destek geldi.

Başkan Ovale yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Kardeşlerim, Ablalarım ve Abilerim;

12 Temmuz'da Gelecek Partisi İl kongresine icabet eden Genel Başkanımız Prof. Dr. Sn. Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yaptık, kendilerini 2 gün Hatay'da misafir ettik.

Kongre programını yapan şahsım olduğum için.

Ben de bir Hataylı olarak Hatay’ımızın hem Genel Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza ve diğer illerden bizleri onurlandıran il başkanlarımıza, misafirlerimize tanıtmak adına akşam bir yemek verdik. Genel Başkanımıza, mutfak zenginliğimizi hem kültürel manevi zenginliğimizi Türkiye'ye göstermek tanıtmak için Hatay’ımızda olan STK ve kanaat önderlerimizi davet ettik.

O sofrada Alevi ve Sünni cemaatlerinin kanaat önderleri, Hristiyan ve Musevi kardeşlerimizin kanaat önderleri de davet edildi.

Değerli Kardeşlerim Hatay bir mozaiktir, Hatay medeniyettir, Hatay kardeşliktir.

Hatay kültürel anlamında zenginliği barındıran, medeniyetlerin beşiği ve hoşgörünün başkentidir.

Bu duygu ve düşüncelerle çıktığımız bu yolda, herhangi bir siyasi çıkar olmaksızın Ali Yeral ve diğer kanaat önderlerimizi davet ettik. Değerli hocamız bizleri kırmayarak nezaketen davetimize icabet ettikleri için kendilerine şahsım ve partim adına şükranlarımı sunarım.

Hatay'da Ali Yeral hocamız gibi bir değerin olması da Hatay’ımıza apayrı bir zenginlik katmaktadır. Böylesi hocalarımızın eli öpülmelidir.

Çünkü Ali hocamız, sadece Allah rızasını kazanmak için çalışan birisidir. Ali hocamızı en azından Alevi kardeşlerimiz kadar, Sünni kardeşlerimizden de seven, sayan ve takip eden kişiler var, milletimizin sancakları konumundadırlar, sahip çıkmalıyız.

 Ali hocamıza yapılan bu tür ifadeleri yersiz buluyorum.

Hz. Hızır türbesini ziyaretimizde, türbede Genel Başkanımıza Zülfikar hediyeden Ali Yeral hocamız değildir. 

Samandağ programında, Ali Yeral hocanın kesinlikle hiçbir bağlantısı yoktur.

Unutmayalım ki; Hatay hepimizindir. Hatay'daki değerlerde hepimizindir. Lütfen tüm değerlerimize sahip çıkalım diyor hepiniz saygı, sevgi ile selamlıyorum. Allah'a emanet olun."
MUSTAFA KEMAL OVALE 
GELECEK PARTİSİ HATAY İL BAŞKANI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.