Beyzade Haber

Ömer Ayata: 2023 Yatırım Yılı Olmalı

EKONOMİ

Dünyada pandemiyle birlikte yaşanan kur ve emtia artışları birçok alanda dengeleri bozdu. Bundan tekstil sektörüde etkilendiği bir gerçek. Peki 2023 yılında tekstil sektöründe neler yaşanabilir?

2022 yılı ülkemizde ve dünyada ekonominin olumsuz yönde çok farklı değişkenlik gösterdiği bir yıl oldu. Bu da tüm sektörlerde tedarik zincirinin bozulması sonucu kur ve emtia fiyatlarında beklenmedik, öngörülemeyecek bir oranda artış gösterdi. Bundan tekstil sektörü de nasibini aldı. Peki bu olumsuzluklar 2023’te de yaşanır mı? 2023 yılında tekstil sektörünü neler bekliyor? bu soruların cevabını Ayata Şirketler Grubu Daniel Bessi Gömlekleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Ayata yanıtladı.
Açıkçası her sene, geçen seneyi aratıyor. Özellikle de tekstil sektöründe. Ben şahsen daha evvel alınan ticari mülk yatırımlarının ileriye doğru yapılan atılımlar ve adımlarla hali hazırdaki şirketi ileriye taşıma anlamında mevcut tekstildeki sıkıntıyı bir nebze rahatlatacağı düşüncesindeyim. Nedeni ise bir işletme kazandığı parayla bu dediğim orta segmendeki firmalar için tabi, yatırım yapamaz halde. İşlettiği mevcut şirket kenara para ayırıp güzel ciddi bir yatırım yapamıyor. Anca önceden yaptığı yatırımı ile hedeflerine ulaşmaya çalışıyor. Ben özellikle 2023 yılında yatırım hamleleri için çok makul bir sene olarak görüyorum.
Devletimizde sağ olsun yapacağı, açıkladığı ve açıklayacağı kredi faiz oranlarıyla esnafımıza ve yatırımcıya nefes aldıracağını ve önemli kararlar aldıklarını ve almaya devam edeceklerini düşünüyorum. 2023 yılının ilk çeyreği sisli geçeceğini düşünsem de, ortalarında ise ciddi anlamda fark edeceğini söyleyebilirim. İşletmelerimize şu mesajı da vermek istiyorum; ‘’Ekipsiz tekstil işi düşünülemez. Ekip koordinasyonunu düzgün bir şekilde değerlendirmemiz lazım. Gerek mevcut personel ekibiyle olan ikili ilişkiler ve destek anlamında yapıcı bir tutum içinde olmalıyız. Yatırımlarımızın bir kısmını da kalifiyeli personelleşme alanında değerlendirmeliyiz. Tekstil sektörü özellikle ekibe dayalı gerçi tüm sektörler için bu böyle ama tekstil için bir tık önem arz ediyor. Ekip ve personel çok önemli. Çalışanlarımızı gerçek anlamda hem maddi, hem de motivasyon anlamında memnun etmemiz gerekli. İyi bir ekip bir firmanın görünmez kahramanıdır. Şirket ve firma vitrinini imajını ve prestijini ekip sağlar. Sağlam ve kuvvetli bir ekiple başarı ve ilerleme beraberinde gelir. Ben 2023 yılında inşallah ülkemize bereketli, güzel, ekonomik anlamda ferah ve hastalıklardan uzak bir sene geçirmemizi diliyorum.’’
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.