Beyzade Haber

Putin'den Avrupa'ya korku salacak Nükleer silah çıkışı

DÜNYA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko ile Soçi'de bir araya geldi. Putin'in taktik nükleer silah konuşlandırma sözleri tedirginlik yarattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'deki yazlık konutunda Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'yu ağırladı. Baş başa görüşmenin odak noktası, Rusya'nın Belarus'a göndereceği taktik nükleer silahlar oldu. Putin, temmuz ayı başlarında silahların konuşlandırma hazırlıklarının tamamlanacağını belirterek, "Anlaştığımız konular planlandığı gibi ilerliyor. Hazırlıklarımızı 7-8 Temmuz'da tamamlayacağız ve silahların Belarus'a konuşlandırılması süreci başlayacak" dedi. Lukaşenko ise Rusya ve Belarus'un ortak çıkarlarının olduğunu vurgulayarak her şeyin plana göre ilerlediğini belirtti.
Ayrıca, Putin, Soçi'de düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu Hükümet Başkanları Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada "Ukrayna'nın taarruzunun başladığını" ifade etti. Kiev tarafından gerçekleştirilen karşı saldırı girişimlerinin başarısız olduğunu belirten Putin, ancak Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin hala yeni saldırı potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.