Beyzade Haber

Siyonistlerin Refah’a saldırı planında son gelişmeler!

DÜNYA

Gazze’yi yerle bir edip, on binlerce masumu katleden Faşist Netenyahu’nun Refah’a saldırı için son hazırlıklarını yaptığı aktarıldı.

American Wall Street Journal, işgalci İsrail'in en az altı hafta sürmesi beklenen saldırıya hazırlık amacıyla güçlerini Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin eteklerine taşımayı planladığını bildirdi.
Gazete, Tel Aviv'in yerinden edilmiş Filistinlileri Refah'tan Han Yunus ve diğer bölgelere nakletmeye hazırlandığını açıkladı. Ayrıca Mısırlı yetkililerin İsrail'in çadır, gıda dağıtım merkezleri ve sahadaki tıbbi tesisler kurmayı planladığını söylediği aktarıldı.
İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırım savaşında iki temel amacına ulaşamadığı bir gerçek. Hamas'ın tamamen ortadan kaldırılması ve rehinelerin kurtarılması. Ayrıca Filistinlilerin çektiği acılar, İsrail'e verilen desteğin müttefikleri arasında bile aşınmasına yol açmış durumda. Netenyahu hükümetinin bütün bunlar ve yaşadığı siyasi kriz ortasında Refah’a operasyon başlatıp-başlatmayacağı ise belirsiz.
Haber: Hamza Korkmaz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.