Beyzade Haber

Ünlü ekonomi yazarı böyle uyardı: Tek kurtuluş yolumuz...

EKONOMİ

Ünlü ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, "Ülke yanıyor-bitiyor ama yapısal çöküş yaşadığımız bu dönemden sonra hepten yıkılacağız." diyerek uyarıda bulundu.

Ünlü ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, iktidarın ekonomi politikasını eleştirerek uyarıda bulundu. "Bugün kaybedecek 1 dakikamız yok. Ülke yanıyor-bitiyor ama yapısal çöküş yaşadığımız bu dönemden sonra hepten yıkılacağız." diyen Kahveci, "Tek kurtuluş yolumuz kalkınma programı..." dedi.
2015’den bu yana kadın başına doğumun 2,19’dan 1,70’ye düştüğünü ve bunun felaket ötesi bir durum olduğunu belirten Kahveci, "Nüfusumuz artmayacak, yaşlı ve fakir bir ülke olacağız. Bunu hepiniz bilesiniz. Bir an önce çalışıp para biriktirmezsek yaşlı ve fakir ülke olarak çökeceğiz. Zaman yok..." değerlendirmesinde bulundu.
"2005 yılında yeni bir ekonomi programı ile günü kurtaran finansal yönetim anlayışından KALKINMA PROGRAMINA geçmeliydik" açıklamasında bulunan Kahveci şöyle devam etti:

"Ülkeye gelen 650 milyar doları bir güzel heba ederek yedik içtik ve yattık.
Tek kurtuluş yolumuz kalkınma programı...
Domates fidesi dikerek yıllık ürün alabiliriz ama kimse meyve fidesi dikip 5-10 yıl sonra kalıcı meyve toplamayı düşünmedi.
Vasatlığa mahkum olmuş bir ülkeyiz."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.