Beyzade Haber

“Vatandaş, erzak yardımı değil emeğinin karşılığını istiyor”

GÜNDEM

Saadet Partisi Harmancık İlçe Başkanı Yakın, Saadet Partisi Bursa İl Başkan yardımcıları Taner Keleş, Durmuş Çildem ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, pazar esnafının sıkıntı ve problemlerini dinledi.

Saadet partisi Harmancık İlçe Başkanı Ramazan Yakın ve Saadet Partisi Harmancık İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Saadet Partisi Bursa İl Başkan yardımcıları Taner Keleş, Durmuş Çildem ile bir araya gelerek pazar esnafına bir ziyarette bulundu. Yapılan ziyaret yerel medya mensupları tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Ziyaret sonrasında konuşan Taner Keleş, Harmancık’ın Bursa genelinde işsizlik nedeniyle en çok göç veren ilçe olduğunu belirterek, vatandaşın günbegün eriyen alım gücü karşısında çaresiz durumda olduğunu ifade etti.

Esnaf ziyareti sırasında gözlemlerini aktaran Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Taner Keleş, ekonomideki kötü gidişatın vatandaşları her gün daha da endişelendirdiğini belirterek, “Harmancık, Bursa’nın en fazla göç veren ilçelerinden biri haline geldi. Harmancık’ta genç nüfus göç nedeniyle azaldı. İlçede küçük bir sanayi sitesi bile yok. Halk, ‘Bir kilo makarna, bir kilo bulgur yardımlarıyla geçinemiyoruz, bize iş alanları lazım, biz dilenci değiliz’ diyorlar. Çalışarak ekmeğimizi kazanmak istiyoruz. Ekonomideki kötü gidişat, vatandaşları endişelendiriyor. İnsanlar, alım güçlerinin iyice düştüğünün farkında. Erzak yardımlarının yoksullaşma göstergesi olduğunu gayet iyi biliyor. İnsanların ekonomik krizden dolayı pazara çıkamadığını ve satışların düştüğünü pazar esnafı dile getiriyor” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.