Beyzade Haber

Yeni Akit yazarı suçluyu buldu: Sorun cüzi enflasyon değil...

GÜNDEM

Ali Karahasanoğlu pazar ve market fiyatlarını ele aldığı yazısında faturayı işletme sahiplerine kesti. Karahasanoğlu, sorunun "cüzi enflasyon" olmadığı fırsatçılık sebepli enflasyon olduğunu söyledi.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, çarşı pazardaki artan fiyatlardan dert yakındı. Karahasanoğlu, gerçek enflasyonun sorumlusunun hükümet olduğunu ama suni enflasyonun, günübirlik zamların sorumlusunun işletme sahipleri olduğunu ileri sürdü.

Ali Karahasanoğlu, “Bir mal, çok çok istisnai olayların dışında, nasıl olur da, enflasyon olan bir ülkede, ucuzlayabilir? Bizim sorunumuz gerçekten olması gereken zamlardan kaynaklı cüzi enflasyon değil.. Fırsatçılık sebepli enflasyon..” diye yazdı.

Ali Karahasanoğlu, “Maalesef iktidar yandaşı diye gösterilen medya organları bile, “Her yaz sezonu öncesinde ilk hasadı pahalı olan yeşil erik, altınla yarışıyor. Bir kilosu bir çeyrek altın fiyatına satılan yeşil erik..” haberleri ile okuyucunun karşısına çıktılar.. Öyle ise.. Yapılması gereken ne? Meyve sebzede, henüz mevsimi gelmeyen ürünlerin piyasaya çıkışını daha sıkı takip ederek. Mart ayında erik muhabbeti yapılmasının önüne geçmek.. Nasıl yapılacak ise, on değişik tedbiri, konunun uzmanları söylüyor, anlatıyor.. Üç tanesini hayata geçirseniz, “Ülke enflasyondan kavruluyor” havasını, bir çırpıda değiştirebilirsiniz.. Bu hava sayesinde, haksız zam furyasını önleyebilirsiniz.. Bugüne kadar yapılmadı, umarım, bundan sonra yapılır.” dedi.

Meyve-sebze fiyatlarına değinen Karahasanoğlu, “Bir hafta yükselen ürünün fiyatı, ertesi hafta iniveriyor. Adı da, “Günlük indirim” diye yutturuluyor. İndirimli günler bitiyor, bakıyorsunuz o ürünün fiyatı, yine indirimdeki gibi kalıyor.. Evet, ürün bazında ihracattan kaynaklı dönemsel fiyat yükselmeleri, sonra tekrar eski fiyata dönme ihtimalleri var. Ama.. Bunu istismar edenler de var. O zaman bu oyunu bozması gereken, siyasi iktidardır. Halk, artık bu çakallıklara son verilmesini, “Yaparsa, AK Parti yapar” diye umutla bekliyor.” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.