Beyzade Haber

Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın en güçlü yanını açıkladı

SİYASET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü Elazığ’da bir grup gazeteciyle sohbet etti. Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasında altılı masanın en güçlü yanını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü Elazığ’da yaptığı grup toplantısının ardından bir grup gazeteciyle sohbet etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Altılı masanın en güçlü yanı, altı liderin demokrasiye ve adalete olan bağlılığı. Zayıf yanını ben görmüyorum. Altı lider de aynı kararlılıkla hareket ediyoruz. Altı liderin ciddi bir sorumlulukla hareket ettiğini biliyorum. Bizim arzumuz Türkiye’yi huzura kavuşturmak. Bir kişinin iradesine Türkiye teslim edilemez” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:
ÇOK CİDDİ BİR KARARSIZ KİLTE OLDUĞUNA İNANMIYORUM: (Anket sonuçları nasıl, sorusu üzerine) Anket sonuçları güzel. Oyumuz birdenbire, hızlı yükselmiyor. Ama çok kararlı ve istikrarlı yükselişimiz var. Güzel bir şey tabii, böyle olması daha da güzel. Ben çok ciddi bir kararsız kitle olduğuna da inanmıyorum. Zaman içinde yerini buluyor.
BİZİM ARZUMUZ, TÜRKİYE’Yİ HUZURA KAVUŞTURMAK: Altılı masanın en güçlü yanı, altı liderin demokrasiye ve adalete olan bağlılığı. Bu olmadığı taktirde bizim varlık nedenimiz tartışılabilir. Zayıf yanını ben görmüyorum. Altı lider de aynı kararlılıkla hareket ediyoruz. Partilerin kendi içinde tartışmalar olabilir, işin doğasında var. Siyasetçisiniz yani. Altı liderin ciddi bir sorumlulukla hareket ettiğini biliyorum, görüyorum. Konuşmalarımızla da teyit ediyoruz. İnşallah böyle gider. Bizim arzumuz Türkiye’yi bir şekliyle huzura kavuşturmak. Bir kişinin iradesine Türkiye teslim edilemez. Çok tehlikeli bir şey.
ALTI PARTİ FARKLI DALLAR, AYNI KÖKTEN NEMALANIYORUZ: (Altı siyasi partinin farklı gelenekten gelmesi dezavantaj mı, sorusu üzerine): Avantaj. Yüz yıllık çınarın dalları olarak görüyorum, altı partiyi. Yüz yıllık kök var. Bu kök daha gelişsin, daha büyüsün. Onun iklimini, demokrasi sağlayacak. Farklı dallar aynı kökten nemalanıyoruz. Güçlü bir yapının belli bir zaman içinde ortaya çıkacağına inanıyorum.
PROVOKASYONLARA HEPİMİZİN KARŞI ÇIKMASI LAZIM (Elazığ’da kendisine yönelik afiş provokasyonu) Provokasyonlara, Elazığlıların kendilerini kapalı tutmaları güzel bir şey. Provokasyonlara hepimizin karşı çıkması lazım.
İKİ TARAFIN DA İŞİNE GELİYOR: (Yunanistan ile gerginlik) Kıbrıs’ta Rauf Denktaş’ın mezarına bile doğru dürüst bakamadılar. Bize izin verin, biz bakalım. Hiç değilse temizleyelim etrafını diye. Dış politikayı iç politikanın malzemesi haline getirirseniz, ciddi bir çıkmaz ile karşı karşıya kalırsınız. Geldikleri nokta o yani. Yunanistan’ın, adaları Lozan Anlaşması’na aykırı olarak silahlandırdığı yıllardır söyleniyor. Dün söylenmedi ki. Yazılıyor, çiziliyor. Şimdi kahraman kesiliyor. İki tarafın da işine geliyor. Erdoğan’ın da karşı tarafın da işine geliyor. İkisi de değişecek pozisyonda. Halk ikisine de güvenmiyor aslında. İkisi kayıkçı kavgası ile ‘Acaba iktidara tutunabilir miyiz?’, bunun hesabını yapıyor. Halk bütün bunları, hepsini biliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.