2023 KPSS puanlarını alıp heyecanla atama bekleyen öğretmenlere kötü haber! Öğretmenler gelecek müjdeli haberi beklerken, ummadığı bir durumla karşı karşıya kaldı.
68 bin öğretmen ataması bekleyenleri üzecek haberi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi. Bakan Şimşek, alınan tedbirler çerçevesinde kamuya yük getirecek yeni personel alımı olmayacağını söyledi. Öğretmen atama sayısı Milli Eğitim Bakanlığının talebi, Maliye Bakanlığının vermiş olduğu bütçe ve Cumhurbaşkanlığının son sözüyle belirleniyor.
Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacı olsa da ekonomik şartlar Hazine'ye yük getirecek personel alımını sağlayamıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe disiplini dolayısıyla bu sene Sağlık Bakanlığı haricinde hiçbir bakanlığın personel alımı yapamayacağını söyledi.
Bakan Şimşek, "Kamudan gelen talepleri biz şu anda kabul etmiyoruz. Bu sene sadece emekli olanların yerine eleman alımı prensibini getirdik. Alamayacaklar. Sağlık hariç. Sağlıkte çünkü yeni şehir hastaneleri devreye giriyor. Sağlıkta bir istisna yaptık. Onun dışında hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımını biz kısıtladık." diye konuştu.