Twitter’dan yeni özellik: ‘Beni bu mentiondan çıkar’ nasıl kullanılır?

Twitter, kullanıcılarına ‘bahsetmeler’ yani bilinen adıyla ‘mention’lar konusunda daha fazla kontrol sunan bir özelliği test etmeye başladı. 

BİLİM VE TEKNOLOJİ 15.10.2022, 15:10 15.10.2022, 18:44
9
Twitter’dan yeni özellik: ‘Beni bu mentiondan çıkar’ nasıl kullanılır?

Sosyal medya platformu Twitter’ın en güzel yanlarından biri herkese açık paylaşımlar yapan herhangi bir kullanıcıya, başına ‘@’ işareti koyduktan sonra kullanıcı adını yazarak hızlıca ulaşmamızdır. Buna karşın Twitter ile ilgili en kötü şeylerden biri de bu özelliği kötüye kullanmanın oldukça kolay olması. Ancak ortaya çıktığı üzere ‘mavi kuş’ Twitter, bu işlevi değiştirerek, kullanıcılara daha fazla kontrol sağlamanın peşinde. 
Gizlilik araştırmacısı ve mühendis Jane Manchun Wong'un paylaştığı bir ekran görüntüsüne göre Twitter, ‘@’ mention’larını (bahsetme) tamamen engelleme veya sadece sizi takip eden kişilerle sınırlamak için çalışıyor. Şu anda bu özellik test aşamasında ve ilerleyen haftalarda tüm kullanıcılara sunulabilir. Yani bir sohbette (tweette) bir kişi sizi etiketlediğinde bu etiketi kaldırmanız mümkün hale gelecek. 

Twitter’ın ‘beni bu mentiondan çıkar’ seçeneği kullanıcılarına üç seçenek sunacak; herkes sizden bahsedebilir, yalnızca takip ettiğiniz kişiler sizden bahsedebilir veya hiç kimse sizden bahsedemez. Varsayılan olarak, ‘herkes tweet'lerde sizden bahsedebilir’ seçeneği aktif olacak ancak kullanıcılar istekleri doğrultusunda diğer seçenekleri açabilecek. 
Bu, Twitter'ın 2022'de test ettiği bildirilen en son özellik olarak karşımıza çıktı. Mayıs ayında Twitter, tweet'lerinizi kimlerin görüp göremeyeceğini kontrol etmenizi sağlayan bir özelliği test etmeye başladı ve Temmuz ayında şirket bir durum etiketi özelliğini test etmeye başladı. Twitter ayrıca, özelliği Ekim ayı başlarında ABD’deki Blue abonelerine sunmadan önce Eylül ayında bir düzenleme butonunu test etmeye başladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı