WhatsApp 'çevrimiçi olduğunu gizleme' özelliğini Android için yayınladı

WhatsApp'ın 2.22.21.8 kodlu Android beta sürümü, bir süre önce ortaya çıkan 'çevrimiçi olduğunu gizleme' özelliği ile geldi. Peki bu özellik ne işe yarayacak ve nasıl kullanılacak?

BİLİM VE TEKNOLOJİ 28.09.2022, 08:15 28.09.2022, 11:21
16
WhatsApp 'çevrimiçi olduğunu gizleme' özelliğini Android için yayınladı

WhatsApp'ın 2.22.21.8 kodlu Android beta sürümünü kullanmaya başlayan test kullanıcıları, yeni özelliği deneyimlemeye başladılar. Bu gelişme, çevrimiçi olmayı gizleme özelliğinin yakın bir gelecekte tüm kullanıcılara sunulacağı anlamına geliyor. Peki WhatsApp'ın yeni özelliği nasıl kullanılacak? 
WhatsApp'ın son Android beta sürümündeki yenilikleri incelediğimizde, uygulamanın Ayarlar bölümü içerisinde yer alan "Gizlilik" bölümündeki "Son görülme" seçeneğinin genişletildiğini ve "Son görülme ve çevrimiçi bilgisi" olarak değiştirildiğini görüyoruz. Bu seçeneğe dokunduğumuzda açılan sayfada da "Çevrimiçi olduğumu kimler görebilir" şeklindeki yeni bir bölüm bizleri karşılıyor.
WhatsApp'ın yeni özelliği, çevrimiçi olma durumu için iki seçenek sunuyor. Bunlardan birincisi "Herkes" ve adından da anlayabildiğiniz üzere çevrimiçi olduğunuzun tüm kullanıcılar tarafından görülebilmesini sağlıyor. "Son görülme bilgisiyle aynı" seçeneği tercih edildiğinde ise yeni özelliğin devreye girdiğini görüyoruz. Bu bağlamda; eğer son görülmenizi herkese kapatırsanız, hiçbir kullanıcı çevrimiçi olduğunuzu göremeyecek. Öte yandan, son görülme bilgisi bazı kullanıcılar için kapatılırsa çevrimiçi olma durumu da o kullanıcılar için kapatılmış olacak.
WhatsApp Beta sürümü, en yeni özellikleri erkenden kullanma şansı vermesi açısından ilgi çekici olabilir. Ancak bunun bir beta uygulama olduğunu, kararlılık ve çökme gibi sorunlar yaşayabileceğinizi unutmamanız gerekiyor. Bu nedenle beta sürümü yüklemeye karar verseniz dahi verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı