07.09.2020, 14:29 783

BİR ULU ÇINAR DAHA HAKKA YÜRÜDÜ

Cumartesi akşamı bir ulu çınar, Antakya’nın sevilen hayırsever insanlarından biri olan  Hacı Ahmet Sevinç, halk arasında bilinen adıyla Şirin Ahmet Rabbine yürüdü.

                Arkasındaki yüzlerce hayrının dokunduğu, kendisini sevenlerin Fatihalarıyla toprağa verildi.

                Antakya’nın ilk dövme dondurmacısı desem yanlış olmaz. Henüz dondurma makinalarının olmadığı dönemlerde zor şartlar altında en lezzetli dondurmayı Antakya insanıyla buluşturan insandır. Fıçı içerisinde etrafına doldurduğu buzlar arasında döverek yaptığı dondurmanın lezzetine o zamanlara yetişenler şahitlik eder.

                Ayrıca köprübaşına Antakya’nın ilk künefe salonunu açan da kendisidir. Ortak olduğu Alevi cemaatin en güzel insanlarından biri olan Merhum Vecihi Cüzdan ile 50 yıllık beraberliğinde Alevi, Sünni kardeşliğinin en güzel örneklerini vermiş, bu kadar uzun beraberliklerinde birbirlerini en ufak bir şekilde kırmadan, üzmeden ortaklıklarını sürdürmüştür. Vecihi Ustanın ölümü bile bu ortaklığı bozmamış, çocuklarıyla aynı uyum içerisinde ortaklığını sürdürmüştür.

                Ticari hayatı böyleyken, siyasi hayatı da iç samimiyetinin bir tezahürü halinde sürmüştür. Merhum Necmettin Erbakan’ı dinlediğinde arkasındaki O’na inanan sayısına bakmadan kendisine tabi olmuş, Hatay’da kurucusu olduğu Milli Selamet Partisinin de tüm zorluklarını göğüsleyerek İl Başkanlığını yüklenmiştir. Bir avuç inanmış insanla yüklendiği bu görevi hakkıyla yapmış, maddi manevi her türlü fedakarlığına katlanmış, yeni gençler yetiştirmiş ve o yetişen gençlere zamanı geldiğinde görevini devretmiştir.

                Necmettin Erbakan’la dostluğu ölünceye kadar devam ederken, merhum Erbakan Hatay’a geldiğinde sadece Ahmet Sevinç’in evini tercih etmiş, O’nun evinde konaklamıştır.

                Kazancını hanlar hamamlar almak ve yapmak yerine hep hayra harcamayı tercih etmiş, kendisinden maaş alır gibi aylık alan insanların dualarını hep üzerinde hissetmiştir. Öyle ki bir ihtiyaç sahibi kendisine geldiğinde hiç boş dönmemiş, mutlaka ihtiyacı giderilmiş olarak geri dönmüştür.

                Yakınlarının işsizliği ve ihtiyaçlılığını hep kendine dert edinmiş kimine kendi işyerlerinde iş bulurken kimilerine de bildiği mesleği öğreterek yeni işyerleri açmalarına vesile olmuştur.

                Birçok insan kendisinin verdiği omuzla yıllar yılı ekmek yemiş, meslek öğrenmiştir.

                Antakya esnafının hep atası olmuş, tecrübe ve birikimi yeni gençlere yol gösterici olmuştur.

                Açtığı Ferah Künefe’nin daha modernize edilmesi gerektiğini söyleyen yakınlarına “Hayır, esnafımızın tedirgin olarak gireceği yerler bana yakışmaz” diyerek o klasik halinin muhafaza edilmesini istemiştir.

                Ahmet Sevinç’i tanıyıp ta kendisi hakkında kötü izlenim bulmanız imkansızdır. O’nu her tanıyan yardımseverliği, hoş sohbeti, kişiliği karşısında hayran olmuş, sevgisini yüreğine koyarak gitmiştir.

                Vefatı kendi babamın vefatı kadar beni etkilemiş, hayatımda kocaman bir boşluk oluşturmuştur. Takdiri İlahi için yapacak bir şey yoktur. Ancak vefatını duyan binlerce insan gibi bizde O’nun iyi ve salih bir insan olduğuna şehadet ediyoruz ve Rabbimizden onun için mağfiret ve cennet dileğinde bulunuyoruz.

                O Ahirete göç ederek buradaki sevenlerini yalnız bıraktı. Allah gani gani rahmet eylesin, ruhu şad olsun. İnanıyorum ki Cennet mekanıdır. 07.09.2020

Yorumlar (6)
Ömer kahraman 4 yıl önce
Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun nur içinde yatsın
Şeyda 4 yıl önce
Elinize kaleminize sağlık... Dedemle gurur duydum okurken...
Sevim sevinç inan 4 yıl önce
Allah rahmet eylesin bizlerede onun gibi bir hayat sürmeyi nasip etsin. Hayır hasenatı devam etsin insAllah. Kaleminize sağlık
Tezer Sönmez Bakirci 4 yıl önce
Allah rahmet etsin .Ne mutlu sağlığında herşeyi yapmış ahirete hazırlanmis. Mekanı cennet olsun.
E.Cuzdan 4 yıl önce
Çok güzel nitelikli bir yazı olmuş elinize sağlık.Ustalar ölmez.
Mehmet güngören 4 yıl önce
Innelileh ve ınnelileh raciun
Büyük bir değer iyi bir baba iyi bir es iyi 0bir esnaf iyi bir ortak kelimelerin bittigi yerdeyiz.Rabbim rahmet eylesin mekanı cenneti aliye olsun inşAllah
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı