Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler bulunur?

Neredeyse her bölgesi risk altında olan ülkemizde bugün yine deprem oldu. Deprem anında ve sonrasında yanınızda mutlaka olması gereken deprem çantası içinde neler olmalı? Deprem çantasına ne konulur?

ÇEVRE 19.06.2021, 17:45 19.06.2021, 20:31
27
Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler bulunur?

Türkiye, deprem kuşağında yer alan ülkelerden olması nedeniyle hemen her gün yüzlerce irili ufaklı deprem meydana gelmekte.
Çoğumuzun ilk defa depremle tanıştığı 17 Ağustos 1999 tarihinin üzerinden ise 22 yıl geçti. O günden bu güne depreme nasıl hazırlandık? Deprem çantası hazırladık mı. Deprem çantalarımız evimizin kolayca ulaşılabilen bir yerinde duruyor mu? Peki Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasında neler olmalı?

Deprem sonrası ilk 72 saat çok önemli.
Bu nedenle deprem sonrası yardım ekipleri ulaşana kadar vatandaşlar acil ihtiyaçlarını sağlamak ve değerli evrakları saklayacakları bir afet ve acil durum çantasının hazırlaması gerekiyor.
Çünkü Afet ve Acil Durum Çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir,
*Deprem gibi nerede ne zaman meydana geleceği  belli olmayan afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu bir Afet ve Acil Durum Çantası hazırlanmalı.
*Deprem çantasında evde yaşayan bebekler, yaşlılar, engelliler ve varsa evcil hayvanlarınız için birinci derecede gerekli ihtiyaçlar, bulunmalıdır.
*Deprem çantası sadece evinizde, iş yerinizde değil okulunuzda, sınıfınızda da olmalıdır.
*Afet ve Acil Durum Çantası  gerek evde gerek sınıflarda kolay ulaşabileceği bir yerde saklanmalıdır.
*Bebek çocuk ve engelli bireylerin özel ihtiyaçlarıyla alakalı gerekenler mutlaka çantada bulunmalı.

* Deprem çantasında bulunması gerekli en önemli malzemelerden ilki su olacaktır. Dahası her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı.
* Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı, çabuk bozulmayan gıdalar, konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu gibi ürünlerde mutlaka çantanızda bulunmalı.

Deprem çantasında özellikle sürekli kullandığınız ilaçlarınız var ise mutlaka yedek kutuları çantanızda bulundurmalısınız.

Deprem sonrası karanlıkta olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Bu nedenle deprem çantasınız çevrenizi aydınlatacak el feneri bulundurun.

İç çamaşırıÇorapYağmurlukİklime uygun giysiler

Deprem çantanızda bazı evraklar mutlaka bulunmalı. Bunlar ise...
Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)Tapu, sigorta, ruhsat belgeleriZorunlu Deprem PoliçesiDiplomalarPasaport, banka cüzdanı vb.Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

Sabun ve DezenfektanlarDiş fırçası ve macunuIslak mendilTuvalet kâğıdıHijyenik ped

ParaAyakkabıTuvalet kağıdıİlk yardım çantasıUyku tulumu veya battaniyeÇakı, düdük, küçük makasKâğıt, kalemPilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)Çok amaçlı çakıIslak mendilYağmurlukÇakmakÇadır Battaniye

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı