Saadet Heyeti, sel mesaisini sürdürüyor

Deprem felaketinden kısa bir süre sonra Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşanan sel felaketi, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

ÇEVRE 18.03.2023, 04:35 18.03.2023, 10:50
2
Saadet Heyeti, sel mesaisini sürdürüyor

Haber: Ali Ekber
Afetin hemen ardından Şanlıurfa’ya heyet gönderme kararı alan Saadet Partisi, ildeki temaslarına devam ediyor. Şanlıurfa İl Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştiren heyet başkanı Cafer Güneş, “adalet” nöbetlerini sürdüren Şenyaşar ailesini de ziyaret etti.
Saadet Partisi’nin sel felaketi yaşayan Şanlıurfa’ya gönderdiği heyetin temasları sürüyor. Dün felaket bölgesini gezip vatandaşla bir araya gelen heyet, sonrasında ise il binasında açıklamalarda bulundu. Heyet daha sonra Şenyaşar ailesini de ziyaret etti.

Felaketten en çok etkilenen illerin başında gelen Şanlıurfa’da temaslarını sürdüren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş başkanlığındaki heyet, afetten etkilenen ailelerle görüşüyor. Sular altında kalan yerlerde incelemelerde bulunan heyet, sonrasında Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, basın açıklamasına, deprem ve sel felaketine maruz kalan vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerinde bulunarak başladı. Güneş, “Üzücü bir hadise, depremin ortaya çıkardığı büyük yıkımı atlatılmadan bir de sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Olaylardan ders çıkartmak hepimizin boynunun borcu. Bu büyük deprem eğer bilim dikkate alınsaydı, Türkiye geçmişten beri iki kutuplu, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bir politika yerine birleştirici ve zaman zaman da birbirini ziyaret eden bir politika izlenmiş olsaydı umuyoruz ki acılarımız biraz daha hafif olacaktı. Sel için de aynı şey geçerli. İlim burada göz önüne alınsaydı eminiz ki başka şeyleri konuşuyor olurduk. Umarım bu olaylar bize ders olur” dedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 seçimleri öncesinde çıkan tartışmada Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmişti. Anne Emine Şenyaşar, olayın hemen ardından açılan dava dosyasına tepki göstererek, Şanlıurfa Adalet Sarayı önünde 725 gündür “adalet nöbetleri” gerçekleştiriyor. Sel felaketi nedeniyle ilde bulunan Saadet Partisi heyeti, anne Emine Şenyaşar’a ziyaret gerçekleştirdi. Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Genel Başkan Yardımcımız Cafer Güneş, beraberindeki heyetle birlikte Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbetlerinin sembol ismi Emine Şenyaşar ile görüştü” ifadeleri kullanıldı. Görüşmeye ilişkin konuşan Güneş, “Şenyaşar ailesi 725 gündür adalet bekliyor. Anne Emine Şenyaşar’ın gözyaşları hâlâ ilk günkü gibi akmaya devam ediyor. Bir an önce yapılması gereken, bu ailenin adalet beklentisinin karşılanmasıdır” dedi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı