Su altı ve kıyı temizliği yapıldı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde balıkçı barınağında su altı ve kıyı temizliği yapıldı.

ÇEVRE 21.11.2022, 17:04 23.11.2022, 18:51
25
Su altı ve kıyı temizliği yapıldı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde balıkçı barınağında su altı ve kıyı temizliği yapıldı.

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAKORDER) tarafından düzenlenen etkinlikte, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı ekipleri barınakta su altında temizlik yaparken, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler ile dernek üyeleri ve bir grup özel öğrenci barınakta çöpleri topladı.

Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün'ün de dalış yaptığı etkinlikte denizden araç lastiği, plastik boru, cam şişe, demir parçaları ve plastik poşet gibi çok sayıda çöp çıkarıldı.

Etkinlikte ayrıca görevliler tarafından sokak hayvanlarına besleme yapıldı, katılımcılara HAYDİ uygulamasıyla ilgili broşür dağıtılıp bilgilendirmede bulundular.

Kaymakam Ergün, bu tür etkinliklerin farkındalık yaratma açısından son derece faydalı olduğunu söyledi.

Etkinlik sonrası etkinliğe katılan ilgili kurumların da logolarının da olduğu mini uçurtma şenliği düzenlendi.

YAKORDER  Başkanı Mustafa Özer de Kaymakam Ergün'ü yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını bildirdikten sonra sözlerini şöyle tamamladı. "Etkinliğimize destek veren Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün'e, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG. Kd. Binbaşı Onur Emir'e, Hatay İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Bakçepınar'a, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş'a; kurum amirlerine uçurtmaların bir bölümüne sponsor olan Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasına, lojistik destek ve katılımcılara ikram desteği veren Dörtyol Belediyesine, destek olan kişi ve kurumlara, Dernek üyeleri ve gönüllülerine, Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi  üyesi gönüllü gençlerine, Özel Seçkin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fatih Erkan  Avara ve öğrencilerine teşekkür ederim." Dedi.

Etkinliğe Dörtyol Emniyet Müdürü Kenan Bilyeli, S.S. Dörtyol Yeşil Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Arif Ergin ile davetliler katıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı