AB, Twitter’ı uyardı: Kaçabilirsin ama saklanamazsın

AB Komisyonu İç Pazar ve Sanayiden Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Twitter'ın AB'nin dijital platformlara yönelik gönüllü uygulama kodundan ayrılmasının ardından "Kaçabilirsin ama saklanamazsın" dedi

DÜNYA 27.05.2023, 11:45 27.05.2023, 13:42
2
AB, Twitter’ı uyardı: Kaçabilirsin ama saklanamazsın

Avrupa Birliği (AB), dezenformasyonla mücadele için hazırladığı gönüllü uygulama kurallarından ayrılan Twitter'a sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda uyarıda bulundu. AB Komisyonu İç Pazar ve Sanayiden Sorumlu Üyesi Thierry Breton, Twitter'ın AB'nin gönüllü uygulama kodundan ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Twitter, AB'nin dezenformasyona karşı gönüllü uygulama kurallarından ayrılıyor. Ancak Twitter'ın yükümlülükleri devam ediyor. Kaçabilirsin ama saklanamazsın" ifadelerini kullandı. Breton ayrıca, AB ülkelerinde dezenformasyonla mücadelenin 25 Ağustos'tan itibaren gönüllü taahhütlerin ötesinde yasal bir zorunluluk olacağına dikkat çekti.
AB ekipleri yeni yasanın yürürlüğe girdiğinde katı kuralları uygulamaya hazır olacaklarını belirtirken, AB'nin Covid-19 salgını ve Rusya- Ukrayna savaşıyla artan dezenformasyona karşı hazırladığı gönüllü uygulama kodu geçen yıl 30'un üzerinde platform tarafından imzalanmıştı. Yeni kod, Meta, Google, Twitter, TikTok ve Microsoft gibi büyük platformlar tarafından da imzalanmıştı ve çevrim içi dezenformasyonla daha etkin mücadele taahhütlerini içeriyordu. Güçlendirilmiş uygulama kodu, dezenformasyon yayanların reklam gelirlerinden mahrum bırakılması, sahte hesaplar ve manipülatif montaj videolarının önlenmesi, doğruluk kontrolünün artırılması, siyasi reklamların şeffaflaştırılması gibi önlemleri içeriyordu.
Dijital platformlar, 6 ay içinde taahhütlerini yerine getirecek ve 2023 yılı başında bir ilerleme raporu sunacaklar. Ancak AB, Twitter'ın sunduğu ilerleme raporunu yetersiz bulmuştu. Yeni kurallar çerçevesinde, kural ihlali yapan dijital platformlara yüzde 6'ya varan oranda para cezaları uygulanabilecek ve tekrarlayan ihlaller durumunda söz konusu platformların AB'deki faaliyetlerine son verilebileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı