Dört ülkeden Rusya'ya “geri çekil“ çağrısı

Almanya Başbakanı Scholz, üç Baltık ülkesinin lideriyle yaptığı ortak basın açıklamasında, " Rusya bu savaşın anlamsız olduğunu kabul etmelidir ve askerlerini geri çekmek zorundadır." dedi

DÜNYA 27.05.2023, 11:50 27.05.2023, 13:42
5
Dört ülkeden Rusya'ya “geri çekil“ çağrısı

Almanya Başbakanı (Şansölye) Olaf Scholz, Estonya, Letonya ve Litvanya başbakanlarıyla Estonya'nın başkenti Tallinn'de bir araya geldi. Ortak basın açıklamasında konuşan Scholz, Avrupa Birliği (AB) ve NATO içinde Baltık ülkeleriyle ortaklık ve işbirliği içinde olduklarını vurguladı.
Scholz, özellikle Baltık ülkelerindeki güvenlik durumunun hassasiyetini koruduklarını belirterek, bu nedenle müttefik olarak Baltık ülkelerine birlik gönderme kararı aldıklarını dile getirdi.

Almanya Başbakanı, NATO içindeki birliğe dikkat çekerek, "NATO'da kimse kimseye karşı değildir. Üyeler askeri bir saldırı durumunda karşılıklı yardımlaşma taahhüdünde bulunurlar. Bizim görevimiz de budur. Burada bir kez daha açık olmak gerekirse, NATO topraklarının her karışını saldırılara karşı savunmaya hazırız. Bir bütün olarak NATO'nun ve dolayısıyla Avrupa'nın güvenliğini artırıyoruz ve mesele de bu" değerlendirmesinde bulundu.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Rus saldırıları karşısında Ukrayna'ya desteklerini ifade etti ve Zelenskıy yönetimindeki Ukrayna'nın özgürlüğü için mücadele verdiğini vurguladı. Letonya Başbakanı Krisjanis Karins ise ortak basın açıklamasında konuşarak, Putin Rusyası'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırısının kesinlikle haksız ve acımasız olduğunu belirtti.
Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte ise Baltık devletleri ve Almanya arasındaki koordinasyonun her zaman önemli olduğunu vurguladı. Simonyte, "Ukrayna kendi özgürlüğünü savunarak aynı zamanda bizim özgürlüğümüzü ve kurallara ve hukuka dayalı uluslararası düzeni de savunuyor" şeklinde konuştu. Simonyte, Rusya'nın Ukrayna'dan çekilmesi ve kendi topraklarına dönmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı