ESAD AF İLAN ETTİ FİRAR EDENLERİN GERİ DÖNMELERİNİ İSTİYOR

DÜNYA 26.01.2022, 10:41
371
ESAD AF İLAN ETTİ FİRAR EDENLERİN GERİ DÖNMELERİNİ İSTİYOR

Suriye'de Esad rejimi, savaş nedeniyle ülkeyi terk edenlerden geri dönmelerini istiyor.

Daha önce de Suriyeli mültecilerin geri dönüşü için genel aflara imza atan Esad, benzer bir kararı yürürlüğe koydu.

Rejimin haber ajansı SANA, "Esad, 25 Ocak 2022 tarihinden önce dahili ve harici firar suçu işleyenler için cezanın tamamına ilişkin genel af içeren kanunu çıkardı." bilgisini paylaştı.

Suriye'de bulunanların af kararından yararlanabilmesi için 3 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor. Ülkeden kaçanlar için bu süre 4 ay olarak belirlendi.

Esad rejimi Suriye'de 2011'de başlayan protesto gösterilerini bastırmak isterken, ABD Rusya gibi ülkelerde savaşa dahil olmuş şu ana kadar en az 500 bin kişi hayatını kaybetti

Kanlı saldırılarından kaçanlar, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e sığındı. Sığınmacıların önemli bir bölümünü çocuklar oluşturuyor.

Yorumlar (1)
Dağların yıldızı 2 yıl önce
Artık suriyelilerine daha fazla kolaylık ver ki çabuk ülkelerine geri dönsünler. Türkiyede 11 sene oldu. Suriye savaşı yüzünden türkiyenin garibanları ev bulamadı işlerinden oldular işsiz kaldılar aç açıkta kaldılar. Biz suriyelileri türkiyede istemiyoruz. Türkiyenin yaptığı bu kadar fedakarlık yeter Allah göstermesin böyle bir olay türkiyenin başına gelseydi türk vatandaşları kendi topraklarında canını , kanını vererek hiç bir yere gitmezler. Heyy suriyeliler gidin vatanınıza sahip çıkın. Türkiyeyi bu kadar rahatsız etmeye hakkınız yok.
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı