İran'ın dron teknolojisi ABD'yi hem rahatsız etti hem korkuttu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, İran ile dron teknolojisinden Amerika'nın rahatsız olduğunu dillendirdi.

DÜNYA 18.10.2022, 06:35 18.10.2022, 11:49
2
İran'ın dron teknolojisi ABD'yi hem rahatsız etti hem korkuttu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, İran dron sistemlerinin Ukrayna'da Rusya tarafından askeri ve sivil hedeflere yönelik kullanıldığını söyledi.
Günlük basın toplantısında İran ile dron teknolojisi konusunda iş yapanları yaptırım konusunda uyaran Dışişleri Sözcüsü Patel, ABD’nin daha önce İran'ın Rusya'ya dron sistemleri satmayı planladığını ve Rus ordusunun İran’dan bu sistemleri aldığını dünyaya dünya kamuoyuna duyurdu.
Patel, "Rus operatörler bu sistemleri kullanmak için İran’a eğitim için gittiler. Bu sistemlerin askeri ve sivil hedeflere karşı kullanıldığına dair çok geniş kapsamlı kanıtlar var" dedi.

 Patel, İran ile Rusya arasında derinleşen ittifakın arz ettiği tehdidini ifade etti.
Amerikalı sözcü, şöyle devam etti:

AA'nın haberine göre, Patel, Rusya’nın İran’ın yardımına muhtaç olmasının da Rus ordusunun yaşadığı tedarik sorunlarını ortaya koyduğunu iddia etti.
İran Dışişleri Bakanlığı Rusya-Ukrayna savaşı sırasında taraflardan herhangi birine silah satmadığını iddia etmişti.
"Bu yakından izlediğimiz bir konu ve İran’ın Rusya’ya tehlikeli silahlar tedarik etmesiyle ilgili olarak Birleşmiş Milletler dahil müttefik ve ortaklarımızla yakın temas halindeyiz. İran ile iş yapanların yaptığı iş birliğinin insansız hava sistemleri veya balistik füze geliştirme ya da İran'dan Rusya'ya silah akışıyla herhangi bir bağlantısı olabileceği konusunda çok dikkatli olmalı ve gereken özeni göstermelidir. ABD, faillere karşı yaptırım uygulanmaktan veya harekete geçmekten çekinmeyecektir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı