Merkel: Putin'in sözleri blöf olarak görülmemeli

Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Bizim karşılık verecek çok silahımız var, blöf yapmıyorum" sözlerinin ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.

DÜNYA 29.09.2022, 09:20 29.09.2022, 12:12
2
Merkel: Putin'in sözleri blöf olarak görülmemeli

Batı'nın Rusya'ya yönelik nükleer tehditlerde bulunduğunu iddia eden Putin, "Bizim karşılık verecek çok silahımız var, blöf yapmıyorum" ifadelerini kullanmıştı
Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen hafta kısmi seferberlik ilan ettiği konuşmasında sarf ettiği, Rusya'yı ve vatandaşlarını korumak için her türlü aracı kullanacakları yönündeki sözlerin ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.
Sputnik'te yer alan habere göre Berlin'de Şansölye Helmut Kohl Vakfı'nın açılışında konuşan Merkel, bir zamanlar Putin'in sözlerinin ciddiye alınması gerektiğini söylediğini anımsatarak, şimdi bunun önemini bir kez daha vurgulamak istediğini belirtti.
Putin'in sözlerinin blöf olarak değerlendirilip görmezden gelinmemesi gerektiğini kaydeden Merkel, "Bunlar ciddiye alınmalı. Bu, hiçbir durumda zayıflık göstergesi değil, aksine manevra alanını korumaya veya daha da önemlisi yeni bir manevra alanı geliştirmeye yardımcı olan bir siyasi bilgelik göstergesidir" dedi.
Batı'nın Rusya'ya yönelik nükleer tehditlerde bulunduğunu iddia eden Putin, "Bizim karşılık verecek çok silahımız var, blöf yapmıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı