Rumlar haddini aştı! Ersin Tatar'dan sert tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin 39 kuruluş yıl dönümü nedeniyle Rum kesiminde gerçekleştirilen gösterilere tepki gösterdi.

DÜNYA 17.11.2022, 01:05 17.11.2022, 12:23
7
Rumlar haddini aştı! Ersin Tatar'dan sert tepki

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin 39 kuruluş yıl dönümü nedeniyle Rum kesiminde gerçekleştirilen gösterilerde ülkesinin bayraklarının yakılmasına sert tepki gösterdi. 
Güney Kıbrıs'taki gösterilerde KKTC bayraklarının yakıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tatar, "Şehit kanları ile çizilen bayraklarımız, halkımızın onuru ve şerefidir. Bayraklarımız bizlere şehitlerimizin emanetidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1878 yılından bu yana devam eden mücadelemiz sonrasında self determinasyon hakkını kullanan halkımızın istenci ve iradesiyle kurulmuştur. Bayraklarımız ile KKTC kutsalımızdır, bunlara el uzatanlara gereken yanıt elbette verilecektir" ifadelerini kullandı.
Güney Kıbrıs'ta düzenlenen gösterilerde Türk, KKTC ve Türkiye düşmanlığının doruğa tırmandığının bir kez daha görüldüğünü vurgulayan Tatar, "Rum Yönetimi'nin Rum Eğitim Bakanlığının teşvikiyle yollara dökülen Rum gençleri 'Girne'ye döneceğiz', 'Güzelyurt, Maraş bizimdir', 'Kıbrıs Yunan'dır', 'Türkler, Kıbrıs'tan dışarı' sloganları atarken KKTC bayrakları da yakılmıştır. Burada esas sorumlu olan Rum gençlerinin beyinlerini Türk düşmanlığıyla yıkayan, onları ırkçı, faşist ve Türk düşmanı olarak yetiştiren Rum Yönetimi ile Rum Ortodoks kilisesidir. Başta AKEL, DİSİ, DİKO olmak üzere Rum siyasi partilerinin yapmış olduğu açıklamalar da değişmeyen Rum zihniyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı