Suriyeliler evlerine dönsün tartışması o ülkeye sıçradı!

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Hector Hacar, ülkesinde bulunan Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmesi gerektiğini belirtti.

DÜNYA 13.05.2022, 10:25 13.05.2022, 14:40
24
Suriyeliler evlerine dönsün tartışması o ülkeye sıçradı!

Türkiye'de son haftalarda gündemdi meşgul eden Suriyeli sığınmacı ülkelerine gönderilsin tartışmaları sürerken Lübnan'dan da aynı çıkış geldi.
Son yıllarda ekonomik krizle boğuşan Lübnan'da gitsin sesleri yükseldi.
Brüksel'de Suriye konulu konferansta konuşan  Lübnan Sosyal İşler Bakanı Hector Hacar, kendi ülkesinde Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmesi gerektiğini belirterek, mültecileri barındıran bölge ülkeleri için uluslararası yardım fonu oluşturulması çağrısında bulundu. 
Hacar, konuşmasında önce Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin varlığının "ekonomik sonuçlarını" sıraladı ve göçmenleri "devletin sübvanse ettiği hizmetlerden yararlanarak ülkenin rezervlerini boşaltmak" ile suçladı
Lübnanlıların işlerini kaybettiğini, aynı zamanda hırsızlık ve kriminal suç sayısında patlama yaşandığını, ayrıca her iki yeni doğan çocuktan birinin Suriyeli olduğunu belirten Lübnanlı Bakan , nüfusun demografik olarak değişmekte olduğunu ileri sürdü.
Eğitimli Lübnan gençliği ile yaşanan uyumsuzlukların yanı sıra mültecilerin varlığının "ekolojik" sonuçlarının da olduğunu iddia eden Bakan Hacar, Lübnan'ın "yerlerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerindeki barışçıl bölgelere güvenli ve derhal geri dönüşlerini sağlama", "mevcut yardım fonlarını yeniden tahsis etme ve bu fonları Suriye'deki bu barışçıl bölgelerin altyapısına yatırım için ayırma" çağrısında bulundu.
Hacar daha sonra "Suriye'ye dönmemek için gerçek nedenleri olan yerinden edilmiş Suriyelilerin alternatif ülkelerde kabul edilmesini teşvik etmek" ve "bugüne kadar otuz milyar dolar zarara uğrayan Lübnan'ın tazmin edilmesini" istedi.
Lübnan, 2011'de ülkelerinde iç savaşın başlamasından bu yana topraklarında bulunan bir milyondan fazla Suriyeli mültecinin ülkeden ayrılmasını düzenli olarak talep ediyor. Ülke son dönemde ciddi ekonomik kriz içerisinde.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı