SUUDİ ARABİSTAN'DAN FLAŞ KARAR! ÇİN AŞISI OLANLAR HACCA GİDEMEYECEK

Suudi Arabistan Hac ibadeti için ülkeye girişte geçerli olacak aşıların olduğu bir liste yayımladı. Çin aşısının bulunmadığı listeye göre Türkiye'de Çin aşısı olanlar bu sene Hacca gidemeyecek.

DÜNYA 27.05.2021, 18:21
77
SUUDİ ARABİSTAN'DAN FLAŞ KARAR! ÇİN AŞISI OLANLAR HACCA GİDEMEYECEK

Geçtiğimiz yıl  Koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı sayıda Hacı adayı kabul eden  Suudi Arabistan geçtiğimiz günlerde bu seneki kontenjanı açıklamıştı. 45 bin yurt dışından 15 bin e yurt içinden olmak üzere toplam 60 bin hacı adayı kabul edeceğini duyuran Suudi Arabistan, 9 sayfalık genelge yayımladı. 

LİSTEDE ÇİN AŞISI YOK

Sinovac'ın geliştirdiği CoronaVac aşısını olan Pakistan'dan Hac için gelenlerin Suudi Arabistan'a kabul edilmedi. Çin aşısı olan Pakistanlıların ülkeye alınmaması krizi sonrası Suudi Arabistan hükümeti, ülkelerine girebilmek için önerilen aşıların listesini yayımladı. 

The Express Tribune haberine göre Listede Pfizer, Oxford, Moderna ve Johnson&Johnson's aşıları yer alırken Çin aşısı CoronaVac'a yer verilmedi.

Suudi hükümetinin bu kararı, Sinovac aşısı kullanan Türkiye, Endonezya ve Pakistan gibi Müslüman ülkelerde hac ibadeti için bekleyen hacı adaylarının endişelenmesine neden oldu.

PAKİSTAN İTİRAZ ETTİ

Bu durum üzerine Pakistan Dışişleri Bakanlığı, açıklama yaparak Suudi hükümeti ile görüştüklerini söyledi. Bakanlık, Suudi yetkililerden Sinopharm ve Sinovac dahil olmak üzere Çin aşılarını onaylı aşı listesine kaydetmelerini istedi. Bakanlık CoronaVac'ın Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından tanındığını hatırlattı.

OTEL KARANTİNASI ŞARTIYLA İZİN VERİLECEK

Pakistan basınına yansıyan bir başka habere göre Suudi Arabistan, hac için ülkeye giren Pakistanlıların otel karantinası uygulanmak şartıyla hac ibadetine izin verecek.

TÜRKİYE'DEN ÇİN AŞISI OLAN HACI ADAYLARI NE YAPACAK?

Suudi Arabistan'ın yayımladığı listeye göre Türkiye'de Çin aşısı olanlar bu durumda Hacca gidemeyecek. Türkiye'nin Ocak ayında aldığı 50 bin Çin aşısı ilk olarak 60 yaş üstüne uygulanmıştı. Hac ibadeti için başvuranların çoğunluğunu 60 yaş üstü vatandaşlar oluşturuyor.


Kaynak:
https://voi.id/en/news/54365/government-should-lobby-saudi-arabia-about-vaccines-as-a-condition-of-hajj

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı