Türkiye-Yunanistan sınırında köprü kuruluyor

Yunanistan'ın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, Parapolitika gazetesine verdiği röportajda, Türkiye ile ikili ilişkilerin olumlu seyrettiğini ve 29 alanda işbirliğinin geliştirildiğini söyledi.

DÜNYA 30.09.2023, 16:05 30.09.2023, 18:33
2
Türkiye-Yunanistan sınırında köprü kuruluyor

Frangoyannis, Türkiye ile ilişkilerin "ulaşım, çevre, küçük ve orta ölçekli işletmeler, turizm gibi ekonomi ve ticarette gelişmekte" olduğunu belirterek, pozitif gündemin ilk üç yılında ikili ticaretin kolaylaştırılması, turizmin canlandırılması ve sivil koruma alanlarında işbirliğinin geliştirilmesinde önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Frangoyannis, ikili ilişkilerin pozitif ikliminin korunması konusunda da mutabık kalındığını belirterek, Türkiye'nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar ile New York'ta bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve 7 Aralık'ta Selanik'te düzenlenecek Zirvede memorandum ve anlaşmaların imzalanması için ortak hedef belirlediklerini söyledi.
Frangoyannis, pozitif gündemin iki ülke halkları açısından pratik fayda da sağlayacağını vurgulayarak, İpsala sınırında, araçların geçişi için ikinci bir köprünün yapımına 2024'ün içinde başlanacağını, bu köprünün ulaşım ve ticarette büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
Namaz Vakti 01 Aralık 2023
İmsak 06:01
Güneş 07:26
Öğle 12:32
İkindi 15:08
Akşam 17:29
Yatsı 18:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı