Yunanistan'dan Türkiye'ye: Gece de gelseniz güçlü bir cevap alırsınız

Yunanistan'da iktidardaki Yeni Demokrasi Milletvekili, Atina eski Belediye Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DÜNYA 07.09.2022, 22:20 08.09.2022, 10:13
2
Yunanistan'dan Türkiye'ye: Gece de gelseniz güçlü bir cevap alırsınız

Türkiye'den gelen açıklamalara yönelik Yunanistan'ın "net bir pozisyonu" olduğunu söyleyen Atina eski Belediye Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını kastederek, "Türkiye şu anda eşi görülmemiş bir tehditler zirvesinde. Daha önce bu tür söylemleri, özellikle de Cumhurbaşkanı'ndan hiç duymadım" açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Atina eski Belediye Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini hatırlatarak, "Ne gece ne de gündüz gelebilirler, çünkü alacağı cevap çok güçlü olacaktır. Yunanistan'ın yanıt vermeyeceğini düşünüyorsa yanılıyor" şeklinde konuştu.
Atina eski Belediye Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis ayrıca, Türkiye'nin, Yunanistan'ın yeni silahlanma programından 'korktuğunu' ve bundan dolayı Türkiye'nin kendisini 'güvensiz hissettiği' gibi hadsiz bir açıklamada bulundu. 

Atina eski Belediye Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, "Hiçbir hükümetin, ülkenin egemenliğinin ihlalini kabul edemeyeceğini" vurgulayarak, "Erdoğan'ın, hem Türk kamuoyuna hem de ABD'ye mesaj vermek istediğini" ifade etti.
'Batılıların, Türkiye'yi Batı'da tutmaya çalıştığını, ancak Erdoğan'a güvenmenin zor olduğunu da bildiklerini' ifade eden Atina eski Belediye Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, "Erdoğan'ın, Yunanistan'a saldırma ihtimalinin olduğuna inanmıyorum. Korktuğum şey kazanın yaşanması, tabii bu bir olasılık. Erdoğan'ın adalarımıza saldırması bir hayal. Zor zamanlar geçireceğiz, çünkü bu gerilimlerin bir bedeli var. Kararlı ve soğukkanlı olmalıyız" açıklamalarında bulundu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı