KARİYERİNİZE KARİYER KATMAK İSTE’RMİSİNİZ?

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik Tamamlama Programıyla Teknik Eğitim Mezunu Gençlere Mühendis olma Şansını Sunuyor

EĞİTİM 23.10.2020, 16:48 24.10.2020, 14:47
54
KARİYERİNİZE KARİYER KATMAK İSTE’RMİSİNİZ?

Üniversite yaşantısına Teknik Eğitim Fakültelerinde başlayıp, mezun olan gençler İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik Tamamlama Programıyla kariyerlerine bir yenisini ekleme şansı buluyorlar. Mühendislik Tamamlama Programına hak kazanan öğrenciler lisans öğrencileri ile birlikte eğitimlerini tamamladıktan sonra ikinci bir unvan olarak mühendis olmaya hak kazanıyorlar.
İki yıl süren eğitimleri boyunca kendi alanlarında uzmanlaşan mühendislik tamamlama öğrencileri, mezun olduklarında teknik eğitim diplomalarının yanında mühendislik diplomalarını da almaya hak kazanıyor ve bu sayede iki diploma sahibi oluyorlar.
İSTE’DİKLERİ ALANDA UZMANLAŞMA ŞANSI
Üniversitelerin Teknik Eğitim Fakültelerinden mezun öğrenciler İSTE’de karşılığı olan bölümlerde mühendislik tamamlama eğitimlerini aldıktan sonra, bu alanda lisansüstü eğitimlerini de alabiliyorlar. Bu yıl 52 öğrenciye daha kapılarını açan İSTE, yeni bölümleriyle de her geçen gün büyümeye devam ediyor, bu kapsam da Mekatronik Mühendisliği bölümünü bu yıl ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirilecek. İSTE mühendislik tamamlama programıyla 2015 yılından bugüne kadar, 153 mezun kariyerlerine yeni kariyer ekleme olanağı buldu.
İSTE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ RAĞBET GÖRÜYOR
İSTE’ye gelen mühendislik tamamlama öğrencileri; özellikle Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliğine rağbet gösterirken, bunun yanında İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanlarında da eğitim almaya devam ediyor.
MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNDE İSTE FARKI
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de : “Teknik bir üniversite olarak mühendislik alanında göstermiş olduğumuz başarı, mühendislik tamamlamada da öğrencilerimizin bizi İSTE’mesini sağlamıştır. Hem öğrencilerimiz hem de bizler biliyoruz ki TEKNOVERSİTE vizyonunu yaşatan bir üniversite olarak İSTE’den mezun olduklarında ülkemizin ihtiyacı olan her alanda nitelikli ve topluma faydalı bireyler ve mühendisler olacaklardır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı