KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı mı? KPSS Ön Lisans sonuçları anlık

KPSS 2022 Ön Lisans sonuçları yüz binlerce aday tarafından merakla bekleniyor. Sonuçlar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

EĞİTİM 02.11.2022, 12:00 02.11.2022, 12:21
5
KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı mı? KPSS Ön Lisans sonuçları anlık

KPSS 2022 Ön Lisans oturumunun sonuçları adaylar tarafından merak ediliyor. Sınava giren ve hayallerine kavuşmak isteyen yüz binlerce aday arama motorlarında "KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı mı? KPSS Ön Lisans sonuçları bugün açıklanır mı?" gibi aramalar yapıyor. ÖSYM tarafından organize edilen söz konusu sınavın sonuçları T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Sonuçların yakın bir tarihte adaylara duyurulması bekleniyor. 

Memur olmak için KPSS Önlisans sınavına katılan adaylar, ÖSYM'nin AIS ekranından yapılan değerlendirmenin ardından sonuçları öğrenerek seçim sürecine başlayacaklar. ÖSYM sınav takvimine göre KPSS Önlisans sonuçları bu hafta açıklanacak. İki yıllık üniversite mezunu adayların gözü şimdi osym.gov.tr'den yapılan duyuruda. İşte sonucun detayları...
ÖSYM takvimine göre KPSS Önlisans sınav sonuçları 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak. Adaylar, ÖSYM sonuç sayfasında TC Kimlik numarası ve ÖSYM şifreleri ile giriş yaparak veya ÖSYM'nin e-Devlet uzantısı üzerinden e-Devlet şifresi ve TC Kimlik numarası ile giriş yaparak sonuçları öğrenebileceklerdir.
KPSS Ön Lisans Genel Değerlendirmesi
Sınavdaki her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenek, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak ve bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.
Sınav sonrasında ÖSYM Başkanlığı veya adli makamlarca iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacak ve geçerli soruların puan değeri yeniden belirlenerek puanlama yapılacaktır.
Sınav sonrası ÖSYM Başkanlığı tarafından değiştirilmesi gereken sorularda buna göre güncellenen cevap anahtarına göre puanlama yapılacaktır.
Tablo-1'deki testlerden elde edilen standart puanların ağırlıklandırılması ile hesaplanacak KPSS puan türleri Tablo 2'de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.
Tablo-2'de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar ve YDS puanları kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Herhangi bir ASP'nin bir aday için hesaplanabilmesi için, o adayın o ASP'nin hesaplanmasında kullanılan tüm standart puanlara sahip olması gerekir. KPSS puanları adayların ASP'leri kullanılarak hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her bir KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilecektir. Kamu kurum ve kuruluşları A Grubu Personel giriş sınavlarına adaylarını KPSS puanlarına göre davet edecek, giriş sınavı yapmayacak kamu kurum ve kuruluşları KPSS puanlarını doğrudan randevularında kullanacaklardır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı