Son Dakika

LGS'YE SAYILI GÜNLER KALA YAPILMASI GERENLER NELER?

Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı Yasemin Köşker Fansa ile Psikolojik Danışman Halil Bayraktar Beyzade Fm Tv’nin konuğu oldu.

EĞİTİM 03.06.2021, 09:49 03.06.2021, 10:05
40
LGS'YE SAYILI GÜNLER KALA YAPILMASI GERENLER NELER?

Beyzade Fm Tv’de Serkan Uğraş'ın sunduğu ‘Haftanın Dosyası’ programda 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde öğrencilerin nasıl hazırlanacağı, son gün nelere dikkat edeceği konusu konuşuldu.

Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı Yasemin Köşker Fansa ile Psikolojik Danışman Halil Bayraktar öğrencilere sınav öncesi önerilerde bulundu.

Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı Yasemin Köşker Fansa, “Kimi öğrenci son dakikaya kadar soru çözer, bunun faydalı olduğunu düşünür ama genel yargı artık son gün bir şey çözülmemesi gerekir. Artık buraya kadar deyip bırakmak lazım çünkü büyük oranda zihinsel karışıklığa sebep olur öğrenci soruları karıştırabilir. Sınavdan bir gün önce ve sınav günü hafif düşünceler, hafif besinler, hafif spor son gün önemlidir. Tavsiyelere uyun size uygun olanı seçin" dedi.

Sınav sırasında dikkat edilecek hususlara da değinen Yasemin Köşker Fansa “Suyunuzu sıranın üzerine bırakmayın optik okuyucu sınav kâğıdınızın üzerine dökülebilir” ifadelerini kullandı.

Psikolojik Danışman Halil Bayraktar ise, Sınavın temelinde anlamlandırma olduğu için bolca kitap okuyanın, test çözenin sınava odaklandıklarında yapabileceği bir sınav olduğunu belirterek, sınav günü uykusuz kalmamak gerekir. Dinlenmek önemlidir. Son 2 hafta rutin yaşantınız neyse onu yapın.  Bol şekerli, hazır gıda ve ağır yağlı yiyeceklerden uzak durun. Son gün zihni karışmayacak şekilde iyi hazırlanan çocuk, çerez niteliğinde bir test çözerek hazırlığını bitirebilir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı