MKÜ'DE GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya Devlet Konservatuvarı ‘5. kuruluş ve geleneksel pilav günü’ etkinliğini gerçekleştirdi.

EĞİTİM 20.12.2022, 14:18 20.12.2022, 14:32
20
MKÜ'DE GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya Devlet Konservatuvarı ‘5. kuruluş ve geleneksel pilav günü’ etkinliğini gerçekleştirdi.


Düzenlenen etkinliğe MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Yengil, MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölüm Başkanı ve Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Erhan Tekin, öğrenciler ve davetliler katıldı.


Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Doç. Dr. Erhan Tekin, MKÜ Rektörlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Veysel Eren ve yeni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Yengil’e yeni görevlerinde başarılar diledi.


MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarının beşincisini gerçekleştirdikleri “Pilav Günü” etkinliğinde bir kez daha bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tekin, şöyle devam etti: “Bu etkinliğin önemi ve anlamı çok büyüktür; geçmiş ve gelecekteki mezunlarımız, öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz arasında bir köprü vazifesi görmesi, kuşaktan kuşağa aktarılan önemli bir gelenek haline gelmesi en büyük temennimizdir. Bugün gelecekte başarılarıyla marka olma, kurumsal kimlik, aidiyet, vefa, sahiplik ve dayanışma günüdür. İlk olarak öğrenci alımıyla 2018’de eğitim öğretime başlayan konservatuvarımıza Ağustos 2018’de Türk Müziği Bölüm Başkanı ve 19 Aralık 2018’de kurucu müdür olarak atandım. Bu günü kuruluş yıldönümü olarak kutlamaya başladık. Tüm zorluklara rağmen öğretim elemanları ve idari personelle el ele vererek büyük bir gayret ve özveriyle ilk mezunlarımızı 2022’de verdik. Emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ederim. Bugün ve daha sonra Konservatuvarımızın verdiği mezunların başarılarını görmek bizleri memnun edecektir. Bu buluşmalar hatıraların anıldığı bir gün olarak öğrencilerimizi, mezunlarımızı, Konservatuvarımızın öğretim elemanları ve idari personelini bir araya getirecektir. Mezunlarımızın bugün burada olması, geçmiş deneyimlerini bizimle paylaşması bize etkili bir geri dönüşüm olarak dönecektir. Bugünden itibaren web sayfamızda mezunlarımız için takip sistemini kuracağız ve sağlıkla daha nice kutlamalarda bir araya geleceğiz.”


MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölüm Başkanı ve Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Erhan Tekin, ayrıca etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretim elemanı, idari personel ve öğrencilerine çok teşekkür ederek, “Ayrıca bugün ikramlarıyla bizi destekleyen Doç. Dr. Necmettin Çalışkan Hocamıza, Beyza Piliç’e ve İzdihar-Edip Zelluh çiftine çok teşekkür ederim” dedi.
Konuşmanın ardından programa geçildi, günün anısına öğretim elamanlarının ve öğrencilerin hazırlamış olduğu müzik dinletisi sunuldu.


Etkinliğin sonunda MKÜ Rektörü Veysel Eren ve davetliler Antakya Devlet Konservatuvarının ‘5. kuruluş ve geleneksel pilav günü’ için hazırlanan pastayı birlikte kestiler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı