Ücretli öğretmenlerden kadro çağrısı

Yıllardır öğretmen açığının yerine uygulanan ve düşük ücretler ile devam eden ücretli öğretmenlik sistemine karşı ücretli öğretmenler Ankara’dan kadro için seslendi…

EĞİTİM 21.03.2023, 04:35 21.03.2023, 15:10
14
Ücretli öğretmenlerden kadro çağrısı

Eğitim alanında öğretmen açığını ortadan kaldırmak için başlayan ve düşük maaşlar ile uygulanmaya devam edilen ücretli öğretmenlik sistemine ilişkin olarak Ankara’da bir araya gelen ücretli öğretmenler, kendilerine kadro verilmesi için çağrıda bulunurken, Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Levent Atasoy, “Her alanda atamalar devam ederken bir tek bizim arkadaşlarımız mağdur bırakılıyor. Buradan tekrar sesimizi duyuruyoruz. Atama istiyoruz. Tecrübe sahibi her kişinin devlette yer alması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Eğitim alanında birçok sorun hâlâ çözülebilmiş değil. Yetersiz atamalar sonucunda oluşan öğretmen açığına karşı ‘pansuman tedavi’ olarak uygulanan ücretli öğretmenlik ise uygulanmaya devam ediyor. Ücretli öğretmenler defalarca bir araya gelerek kadro hakkı için seslenmesine rağmen hâlâ bir adım atılmadı. Ücretli öğretmenler bir kez daha Ankara’da bir araya gelerek kadro düzenlemesi için çağrıda bulundu.

Ücretli Öğretmenlerin birçok kez bir araya geldiğini ifade eden Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Levent Atasoy, ücretli öğretmenlerin çözüm beklediğinin altını çizerek, “Haklarımızı istiyoruz. Özlük haklarımız yok. Mağduruz, hiç bir düzenleme yok. Hâlâ asgari ücret altında ve yarım SGK primi ile çalışıyoruz. Ne zaman buna çözüm bulacağız? Hangi meslekte bu ezik şartlar var? Kaldı ki bizler öğretmeniz. Adımız öğretmen, statü yok, kadro yok, neyiz biz? Bizler öğretmeniz, açlık sınırı altında üç kuruşa bu düzen içinde yaşamak istemiyoruz. İtiraz için buradayız. Bir öğretmen 3, 5, 6 liraya çalışır mı? Yıllardır taleplerimizi bir öğretmene yakışır şekilde her yere ilettik. Bu uygulama yanlıştır dedik. Ücretli kavramı bile bir hatadır dedik. Bizler öğretmeniz. Eğitim fakültesi mezunuyuz. Formasyon sahibiyiz” dedi.

Ücretli öğretmenlerin tüm Türkiye’de görev almaya hazır olduğuna dikkat çeken Atasoy, her alanda atamaların devam etmesine rağmen ücretli öğretmenlerin mağdur olduğunu belirterek, “Buradan tekrar sesimizi duyuruyoruz. Atama istiyoruz. Tecrübe sahibi her kişinin devlette yer alması gerektiğine inanıyoruz. Bu arkadaşlarımız bu yaştan sonra başka işler yapamazlar. Emekli bile olamıyorlar. Yıllarca SGK primleri yarım yattığı için EYT bile bize vurmuyor. Bundan sonra devlette sabit görev istiyoruz. Her yıl öğretmen atamalarında bu emektar ücretli öğretmenlere kadro hakkının verilmesini istiyoruz. Çözüm bekliyoruz. Sabırla yıllarca bekledik. Kararımız nettir. Temmuz ayında toplu davalarımızı da açacağız. Haklarımızı ya alacağız, ya alacağız” ifadelerini kullandı.
“Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği olarak  bütün yetkililere buradan sesleniyoruz. Bizler toplumun en mağdur kesimlerinden biriyiz.
Ücretli polis var mı? Yok…
Ücretli doktor var mı? Yok…
Ücretli milletvekili var mı? Yok…
Neden ücretli öğretmen var?
Ücretli adını istemiyoruz!
Ücretli- ücretli- ücretli
Bıktık! Biz ücretle iş yapmıyoruz, biz öğretmeniz, gönül işi yapıyoruz!
Bu mağduriyete artık birileri dur demelidir. Bir öğretmen asla bu şartlar altında çalışmamalıdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve sonrasında Milli Eğitim bakanımız bizim bu sesimizi artık duymalılar. Öğretmeniz biz! Toplumu eğiten, ona yön veren insanlarız. Bu şartlar bize reva mıdır! Bizler ücretli öğretmenler olarak haklarımızı aramaya devam edeceğiz. Sesimizin duyulacağına inanmak istiyoruz çünkü başka çare yoktur. Ücretli öğretmenler olarak adımızın ücretli olarak anılmasını dahi istemeyen bizler bu şartlar altında da artık çalışmak istemiyoruz!
Bizi burada dinleyen, etkinliğimize katılan, bize destek olan, ses olan herkese çok teşekkür ediyoruz.”
Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı