YÖK'ten, pedagojik formasyon açıklaması: Detaylar ortaya çıktı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK'te yükseköğretim sistemine ilişkin devam eden çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 30.12.2022, 15:05 30.12.2022, 18:24
5
YÖK'ten, pedagojik formasyon açıklaması: Detaylar ortaya çıktı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda pedagojik formasyon derslerinin seçmeli ders olarak öğrencilerin hizmetine sunulacağını açıkladı.
YÖK'ün pedagojik formasyon konusundaki yeni çalışmasının hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Özvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanlıurfa gençlik buluşmasında öğrencilere pedagojik formasyon eğitimi konusunda müjde verdiğini hatırlattı.
Pedagojik formasyonla alakalı derslerin, bütün sınıflarda alınabileceğini bildiren YÖK Başkanı Özvar, "Cumhurbaşkanımızın üniversite öğrencilerine vermiş olduğu müjdeyi hayata geçiriyoruz. Pedagojik formasyon programının kararını aldık. Artık pedagojik formasyon dersleri birer seçmeli ders olarak bütün sınıflarda alınabilecek" dedi.
Ayrıca düzenlemeleri hala devam eden 35 yaş üstü kadınlar için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan sağlanması ile ilgili de konuşan Özvar "Buna ilişkin kararı, yılın ilk haftasında inşallah açıklayacağız" açıklamasını yaptı.

YÖK Genel Kurulu'nda pedagojik formasyon konusunda karar aldıklarını belirten Erol Özvar, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımızın üniversite öğrencilerine vermiş olduğu müjdeyi hayata geçiriyoruz ve pedagojik formasyon programının kararını almış bulunuyoruz. YÖK Genel Kurulu'nda almış olduğumuz kararı, üniversitelerimize önümüzdeki hafta tebliğ edeceğiz. Üniversitelerimiz, bu kararla beraber pedagojik formasyon programını kendi müfredatlarına yerleştirmiş olacaklar. Artık pedagojik formasyon dersleri, birer seçmeli ders olarak öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Pedagojik formasyonla alakalı dersler, bütün sınıflarda alınabilecek. Mezun olmuş veya mezun olmak üzere olan öğrencilerimiz de ya tezsiz yüksek lisans yaparak yahut sertifika programıyla pedagojik formasyon eğitimlerini tamamlayabilecekler. Dolayısıyla hem okuyanlar hem mezunlar hem de mezun olmak üzere olanlar bu imkandan faydalanmış olacak."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı