“220 bin vatandaşımızın yurtdışında şirketi var“

CHP Niğde Milletvekili Gürer’in soru önergesine yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "220 bin vatandaşımızın yurtdışında şirketi var" dedi.

EKONOMİ 21.11.2022, 09:25 21.11.2022, 09:52
1
“220 bin vatandaşımızın yurtdışında şirketi var“

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurtdışında şirket açan Türk  Cumhuriyeti vatandaşı sayısının yaklaşık 220 bin olduğunu açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, yurtdışındaki Türklerin ağırlıklı olarak gastronomi ve perakende sektöründe faaliyet gösterdiğini bildirdi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yurtdışındaki ikamet eden Türklerin kurduğu şirket sayısı ile hangi alanlarda faaliyet gösterdiğine dair bilgilerin açıklanması için Dışişleri Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. 
Gürer, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, yurtdışında şirket açan yaklaşık 220 bin vatandaşımızın bulunduğunu belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, yurtdışındaki Türklerin ağırlıklı olarak gastronomi, perakende, gıda, imalat, inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdiğini de belirterek, bunların yanısıra doktorluk, avukatlık, mühendislik vb. mesleklerle de iştigal eden Türk vatandaşlarının yoğunlukta olduğuna dikkat çekti. 
Gürer, dünyanın farklı ülkelerinde iş insanımız olmasının ülkemizin tanıtımı ve ürünleri için önemli olduğunu vurgu yaptı. Bu bağlamda farklı alanlarda daha çok müteşebbis yurt dışında iş alanı oluşturmasının önemine değinen Gürer, ülkemizdeki yabancı ülke vatandaşlarının oluşturduğu pazar ve çalışma alanının genişlediğini, ülkemiz müteşebbislerinin aynı oranda yurt dışında yatırım sağlamasının yolunun da açılması gerektiğini belirtti.
“Dünya genelinde Ülkemiz ve KKTC hariç TC vatandaşı olup iş ve iş yeri açmış, şirket kurmuş, firması bulunan müteşebbis sayısı kaçtır?
İştigal konularına göre ilk beş meslek grubu hangisidir?
Yurt dışında edindikleri arazi ve mülk varlığı nedir?
Kaç TC vatandaşı dünya üzerinde ülkemiz ve KKTC hariç taşınmaz mal varlığı edinmiştir?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı