Alım gücü hızla düştü: Hiperenflasyon yaşam tarzı oluyor

Alım gücü hızla düşen Türkiye'de yaşanan hiperenflasyon ile ilgili ekonomi yazarı Şeref Oğuz, hiperenflasyonun Türkiye'de yaşam tarzı haline dönüştüğünü belirtti.

EKONOMİ 04.08.2022, 09:15 04.08.2022, 13:15
2
Alım gücü hızla düştü: Hiperenflasyon yaşam tarzı oluyor

Artan enflasyon ile birlikte alım gücü hızla düşen Türkiye'de hiperenflasyon yaşanmaya başlanadı. Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, hiperenflasyonun Türkiye'de yaşam tarzı haline dönüştüğünü belirtti.
"Fiyatların daha da artacağı düşüncesi, zihnimize saplanan ve her geçen gün biraz daha derine inen kıymık gibi adeta… Elbette bu durumun ciddi sonuçları oluşuyor." diye bugünkü köşe yazısında yazan Oğuz, "Fiyatlar her geçen gün artar, lirana sıfırlar eklenir, alım gücü düşer ve oturduğun ev dahi senin üzerine geliyorsa, enflasyonun yıkım döngüsü tetiklenmiş demektir." ifadelerini kullandı.
Ekonomide yaşanan döngü ile ilgili Oğuz şöyle devam etti:

"Ücretli için yeni yaşam tarzı nasıl oluşacak" sorusunu yönelten Oğuz, "Aybaşını zar zor getiren, taksitlere yetişemeyen, iki ampulden birini söndüren, iki tabaktan birini kaldıran, iki öğünden birini atlayan, az eğlenen, bütçesini çok sıkan bir kariyer dönemi… Kurum sadakatiyerine daha fazla ücret vereni araştıran, ek iş arayışına giren, kredi kartı ödemelerinde zorlanan, kredi almışsa onu kapatmak için yeni kredi arayan bir insan..." diye cevap verdi.
"1-Fiyatlar doludizgin artarken ücretler yaya kaldı.
2-Alım gücü hızla düştü.
3-Talep enflasyonu, maliyet enflasyonuna dönüyor.
4-Tüketicinin talebi en az düzeyde oluşacak. 5-Geçici yoksunluk, kalıcı yoksulluk üretecek.
Bu da kıt kanaat geçinme çağının başladığını gösterecek"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı