Bakan Bilgin açıkladı: Asgari ücret ve emekli maaşlarına..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli ve asgari ücrete yapılacak zammı paylaştı

EKONOMİ 26.05.2023, 10:45 26.05.2023, 11:29
1
Bakan Bilgin açıkladı: Asgari ücret ve emekli maaşlarına..

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı Habertürk programında emekli maaşları ve asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Emekli Maaşları Temmuz Ayında Düzenlenecek Bakan Bilgin, emekli maaşlarının yasal prosedür gereği temmuz ayında düzenlendiğini belirtti. 7.500 lira olarak yapılan düzenlemeyle yaklaşık 9,5 milyon insanın bu düzenlemelerden faydalandığını ifade etti. Ancak prim ödemiş olmalarına rağmen bu düzenlemelerden yararlanamayan kişilerden yoğun talep geldiğini söyledi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da bu konuya ilişkin düzenleme yapacaklarını dile getiren Bakan Bilgin, temmuz ayında bu konuları tekrar değerlendireceklerini ve prim ödemeleri dikkate alınarak kademeli olarak artış olacağını belirtti.

Asgari Ücrete İlişkin Zam Oranı Bakan Bilgin, yakın zamanda 700 bin kamu işçisiyle toplu sözleşme imzaladıklarını ve bu sözleşmenin özel sektör çalışanlarına da model olarak yansıdığını vurguladı. Asgari Ücret Komisyonu'nun işveren, işçi sendikaları ve kamu temsilcileri tarafından oluşturulan bir komisyon olduğunu belirten Bakan Bilgin, komisyonun aldığı kararlar doğrultusunda değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti. Rakam açıklamak konusunda ahlaki bir sorumluluk taşıdığını belirten Bakan Bilgin, Türkiye'nin asgari ücretin 500 dolarlık alım gücünü korumayı hedeflediklerini ve bunun sadece asgari ücretliler için değil diğer çalışanlara da yansıyacağını söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı