Dev firmalar her an iflas edebilir! Seri iflaslar kapıda...

Türkiye'de günden güne derinleşen ekonomik sıkıntı dev firmaları bile iflas etmenin eşiğine getirdi. Sektörde ise seri iflas gelebilir uyarısı yapılıyor.

EKONOMİ 09.06.2023, 15:10 09.06.2023, 17:49
2
Dev firmalar her an iflas edebilir! Seri iflaslar kapıda...

Türkiye’de büyük iflas olayları kapıda! Bilinen ve bilinmeyen büyük ve ortak ölçekli firmalar yaşanan bu darboğazda borç batağında sürüklenirken iflası isteyen firma sayısı da günden güne artıyor.  
Merkez Bankası’nın döviz ve altın talebinin önüne geçmek için attığı adımlar bankaları baskı altın bırakırken kredi muslukları da kapandı. Döviz satışına sınır getirilmesi reel sektördeki maliyet baskısını da artmış durumda. 
Ekonomi gazetesine konuşan TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclisi Başkanı Şeref Fayat, “Dövizi sabah saatlerinde aldınız, aldınız. Yoksa mümkün değil. Alsak da yine zarardayız. İhracatçılar olarak TL reeskont kullandığımızda bize verilen yüzde 2 primi dahi yüzde 3-4 fark vererek alıyoruz. Yani kendi dövizimizi ucuza satıp pahalıya alıyoruz.” dedi.
Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD) Başkanı Alican Duran, döviz almakta zorlanıldığını belirterek şirketlerin içinde bulunduğu durumu özetledi. Düşük kur, düşük talep ve yüksek finansman maliyetlerinin firmaları kuşatmış durumda olduğunu aktaran Duran, “Finansal döngümüz normal hale gelmezse sıkıntı büyük, fabrikalar kilitlenmek üzere. Böyle devam ederse seri iflaslar görebiliriz” uyarısında bulundu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı