Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bütçeden fedakar kaynak ayırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, "Bütçemizde fedakarlık yapabilecek kaynağı ayırdık" dedi.

EKONOMİ 19.10.2022, 14:30 19.10.2022, 19:16
2
Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bütçeden fedakar kaynak ayırdık

Temmuz ayında zamlanan asgari ücrete Aralık ayında ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Asgari ücretin yıl başında 9 bin TL'ye çıkacağı iddiaları dolaşırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, "Bütçemizde fedakarlık yapabilecek kaynağı ayırdık" dedi.
Erdoğan'ın asgari ücret mesajı şu şekilde:
"İstihdamımızın 31 milyonu geçerek tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşması, işsizliğin tek haneye düşmesi doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor. Ülkemizin kağıt üstündeki hesaplarla değil istihdam ve üretim ile şekillenmesi geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Ülkemizin ve milletimizin dinamizmi öyle büyük ki, bir kaybı başka bir yerden süratle tamamlayabiliyoruz. Turizmde 50 milyon turiste doğru giden bereketli bir sezon geçiriyoruz. Bunu daha da ileri taşıyacak hazırlıklar içerisindeyiz. Bütçe açığımızı küresel salgın ve savaş şartlarına rağmen yüzde 3.5'un altında tutabileceğimiz anlaşılıyor. Yükselen enflasyon nedeniyle vatandaşımızın kaybolan refah seviyesini telafi etmekte kararlıyız. Aralık ayında daha büyük adım atarak telafi sözümüzü yerine getireceğiz. Bütçemizde fedakarlık yapabilecek kaynağı ayırdık."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı