EYT için dikkat çeken uyarı: Bu tarihi kaçıranlar 33 bin TL fazla öder

Milyonlarca vatandaşın merakla çözülmesini beklediği EYT sorunuyla ilgili ciddi bir uyar gerçekleştirildi. Ödemelerin yılbaşından sonraya bırakılmasının ciddi mağduriyet çıkaracağı belirtildi.

EKONOMİ 05.11.2022, 12:55 05.11.2022, 14:33
9
EYT için dikkat çeken uyarı: Bu tarihi kaçıranlar 33 bin TL fazla öder

AKP iktidarının seçimi kazanma arzusuyla üzerinde çalıştığı konulardan olan EYT ile ilgili Vergi Uzmanı Murat Bal’dan oldukça önemsenmesi gereken bir uyarı yapıldı. Ödemelerini 2023’ün ocak ayından sonraya bırakmayı düşünen Emekli olmak için doğum ya da askerlik borçlanması yapmayı planlayan EYT'lilerin borçlarının bir hayli yükseleceği söylendi.
EYT ile ilgili hükümet kanadından son açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirmişti. Erdoğan açıklamasında “Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Buralardaki ücret politikası da ne durumdaysa bunları da açıklayacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte gerek sözleşmeliler gerek EYT, yani biz 2023'e bunları açıklayarak girmiş olacağız." ifadeleriyle EYT’lilerin sorunun çözümü için ocak ayı işaret edilirken milyonlarca vatandaş bu tarihi merakla bekler oldu.
EYT ile ilgili son gelişmeler merakla takip edilirken Vergi Uzmanı Murat Bal’dan EYT bekleyip de askerlik borçlanması ve doğum borçlanması yapacaklara kritik bir uyarı geldi.
Vergi Uzmanı Murat Bal bu üzerine yaptığı açıklamada "Bu noktada ödemenin ne zaman yapıldığı ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir detay var. Örneğin askerlik borçlanması olan bir vatandaş, 1 Ocak 2023'ten önce ödeme yaparsa günlük 69 lira, toplamda 37 bin 963 lira ödeyecek. Fakat bu kişi ödemesini 1 Ocak'tan sonra yaparsa bu rakam, asgari ücrete gelen zam oranında artacak" dedi.
Gecikme olması durumunda ödenecek parayla ilgili detaylı bir açıklamada da bulunan Bal "Örnek olarak 550 gün askerliğin borçlanmasının hali hazırda ne kadar olduğuna dair de çıkardık buraya rakamları. Yüzde 65 oranında artışa göre askerlik borçlanması gördüğünüz gibi 62 bin 711 liraya çıkıyor. Halbuki 37 bin 963 liraydı. Yani yüzde 65 bir artış olursa eğer asgari ücrette o zaman rakamlar çok ciddi şekilde artıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı